Kézilabda

2023.07.12. 10:52

A Budai Farkasok a gyöngyösiek első edzőpartnere

Fizikai állapotfelméréssel indul a 2023/2024-es szezon a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férfi csapata számára. A megfiatalított mátraaljai gárda tagjai szerdán (ma) délután találkoznak először a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Sike Károly

Bíró Balázs (elöl) lépésről lépésre szeretne haladni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Öt új játékossal erősített a nyáron az elmúlt szezonban hetedikként zárt HE-DO B. Braun Gyöngyös együttese. Ubornyák Dávid (24 éves), Bodor Márk (23), Podoba János (23), Edwards Olivér (19) és a lengyel Tomasz Pawel Pietruszko (23) érkezésével 25 év alá csökkent a csapat átlagéletkora. Olyan rutinos játékosok intettek búcsút a gárdának, mint Gábori Máté (35), Halász Levente (34), Gerdán Tibor (31), Bartucz László (31), a bosnyák Dino Hamidovic (27) vagy épp Menyhárt Máté (28), miközben a távozók listáján szerepel az egyaránt saját nevelésű Gulyás Máté (19), Karnok Donát (20) és Mátyás Balázs (19) is.

– A bemutatkozást és ismerkedést követően Németh Tamás erőnléti edző vezetésével az első nap Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS) vár a játékosokra, majd a hét további részében futás tesztek és konditermi állapotfelmérés szerepel a programban – osztotta meg a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs. – A közvetlen felkészülés hétfőn kezdődik, s már a második hét végén jön az első edzőmérkőzés, július 28-án a Budai Farkasok vendégeként. Később másodosztályú, élvonalbeli és szlovák csapattal is tartunk közös gyakorlást. A bajnoki rajtig hét felkészülési mérkőzést terveztem.

A gyöngyösiek a 2023/2024-es férfi NB I. szeptemberi nyitányán az OTP-Bank Pick Szeged vendégeként lépnek pályára, majd az első hazai mérkőzésen az élvonalbeli újonc PLER-Budapest együttesét fogadják Hegedüs Márkék.

– Előrébb tartunk mint tavaly ilyenkor, bízom benne, hogy gördülékenyen zajlik a csapatépítés. Remélem, hogy az újak beilleszkedése zökkenőmentesen alakul és lépésről lépésre haladva élesíthetjük a csapatot. Időről időre különböző rész célokat fogalmazunk meg, amelyeket segítik a felkészülést – zárta szavait Bíró Balázs.

Szerb, horvát, szlovák és lengyel légiós a keretben
A HE-DO B. Braun Gyöngyös 2023/2024-es kerete
Kapusok: Aleksandar Tomics (szerb), Podoba János, Gyánti Barnabás
Jobbszélsők: Lakosy Máté, Jaros Olivér
Jobbátlövők: Lucian Bura (horvát), Schäffer Zsolt, Nagy Ádám
Irányítók: Martin Potisk (szlovák), Gráf Martin, Schmid Péter
Beállósok: Hegedüs Márk, Jóga Norbert
Balátlövők: Nkousa Dávid, Ubornyák Dávid, Bodor Márk
Balszélsők: Varsandán Milán, Edwards Olivér (amerikai-magyar), Gyallai Bercel
Védekező: Tomasz Pawel Pietruszko (lengyel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában