Fogatsport

2023.07.13. 17:55

A kettes fogatok versenyeztek az első napon Szilvásváradon + fotók

Boyd Exell és Dobrovitz József pénteken délután csap össze először a négy napos viadalon.

Tóth Balázs

Elindultak a fogathajtók

Forrás: Tóth Balázs /Heves Megyei Hírlap

A díjhajtással megkezdődött a Szilvásvárad Masters versenysorozat fogathajtó állomása. Csütörtökön reggel az eső miatt kicsit halasztották a programot, amelyet a fiatal lovak díjhajtása indított, majd a kettes fogatok következtek, előbb a hazai minősült versenyzők, majd a nemzetközi mezőny. Pénteken is díjhajtás következik majd, délelőtt a két csillagos párosok, majd az egyesfogatok, őket délután egy órától a négyesfogatok.

Az eseménynek vannak szilvásváradi színekben induló versenyzői, így Dani Marcell, Penzer László, ifj. Galbács Ferenc és Váczi István is látható lesz a következő napokban a stadionban, illetve a maratoni pályán.

- Szerintem nagyon jól sikerült a díjhajtásom, idén talán a legjobban. Van pár apró hiba, amit ki kell javítani és könnyen is javítható, bízom abban, hogy a következő versenyre sikerül és a világbajnokságra nagyon jó programmal tudunk előrukkolni – értékelt produkciója után ifj. Dobrovitz József.

Az esős idő miatt a szombatra tervezett maratonhajtás egy kicsit nehezebb lehet a szokásosnál.

- A szilvásváradi maratoni pálya alapból dimbes-dombos, ezen mindig kicsit bonyolultabb hajtani, mint síkon. Az esőzés miatt csúszhat majd, de azért vagyunk versenyzők, mert meg kell oldanunk – emelte ki ifj. Dobrovitz József.

Egyelőre nem tudják, melyik akadály mennyire fog csúszni, nehéz lesz ezt belőni, de úgy érzi, jók lesznek a lovak rajta, s ha ők is jó napot fognak ki, akkor nem lesz gond.

- Mindenképp nyerni szeretnék, minden versenynek így indulok neki, bár néha ez nagyobb álomnak, vagy célnak tűnik, de győztes mentalitással állok hozzá – tekintett előre ifj. Dobrovitz József.

Édesapja a négyesfogatok közt áll rajthoz lovaival, s olyan ellenfelekkel kell majd megküzdenie, mind a egyéni világbajnok Boyd Exell.

- Így, hogy nem indultam a négyessel, más lovakat is fog hajtani, nem kettőt, hanem egy fogatot kellett összeállítani, s jobbat sikerült. Ha nem is előzi meg az erős riválisokat, sokkal közelebb lehet hozzájuk mint Aachenben. Bízom abban, hogy csökkenti a különbséget – tette hozzá ifj. Dobrovitz József. Aachenben Exell győzött, Dobrovitz József hetedik volt múlt héten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában