Egyetemi Világjátékok

2023.08.05. 09:14

A hevesi gerelyhajítónak nem sikerült a döntőbe jutni

A csengtui viadal vasárnapi fináléjában a legjobb tizenkét eredményt elért atléta szerepelhet.

Bódi Csaba

Kovács Gyula edző, édesapa és fia, Noel

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

A kínai városban zajló Egyetemi Világjátékok – korábbi nevén Universiade – gerelyhajító selejtezőjében az Ikarus BSE hevesi atlétája, Kovács Noel is érdekelt volt. Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatójának legjobb dobását a 69,43 méteres teljesítmény jelentette. Ez a 14. helyezéshez volt elegendő Kovács Gyula edző, édesapa tanítványának, amivel lemaradt a vasárnapi döntőről. A fináléban a legjobb tizenkét eredményt elért versenyző mérheti össze tudását.

„Ne feledjük el, hogy a hevesi atléta egynapos repülőutat követően érkezett a kínai városba, és csak kevés ideje maradt a pihenésre. Reméljük, az idény hátralévő versenyein még sikerül ennél messzebbre dobnia a gerelyt” – szerepel a Hevesi Atlétika oldalon. 

A magyar küldöttség eddig három arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett Csengtuban, ahol 18 sportágban 119 ország közel 10 ezer résztvevője szerepel. A keddig tartó Egyetemi Világjátékokon 12 sportágban 113 sportoló képviseli a magyar színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában