Labdarúgás

2023.08.16. 18:09

Az Eger SE új vezetőedzője még számíthat néhány érkezőre is

Lázok János vezetésével, Pál András asszisztálása mellett szerdán két edzést vezényelt az Eger SE NB III.-as csapatának kedden kinevezett új trénerpárosa. A Felsővárosi Sporttelepen végzett délelőtti gyakorlás során akadt néhány teszten lévő labdarúgó is, akik ugyanúgy magas fordulatszámon pörögve igyekeztek bizonyítani, ahogy a tiszta lappal induló régiek is.

Bódi Csaba

Lázok János első NB III.-as csapatát jelenti az Eger SE együttese

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Túljutott az első edzéseken, amelyekből nyilván nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Mit tapasztalt, milyen hatások érték?

– Az első benyomások pozitívak, az edzőközpont teljesen rendben van, nagyon jó látni, hogy Egerben is elindult valami. A körülményekre nem lehet panasz, és ez csak jobb lesz. Harmati Péter irányításával a vezetés mindent igyekszik számunkra biztosítani, amit szeretnénk – mondta Lázok János.

– Közvetlen segítőként Pál Andrással érkezett. Dolgoztak már korábban is együtt?

– Ő a legjobb barátom, anno még csapattársak is voltunk az MTK-ban. Húsz éve arról beszélünk, milyenek leszünk edzőként, mert van egy közös filozófiánk. Vele együtt kezdtem Csepelen az edzősködést, és vele képzelem el a tréneri pályafutásomat is. Ismerjük egymás gondolatait, tudom, miben vagyok gyenge, ő azt kárpótolja, így teljesen jól kiegészítjük egymást. 

– Szezon közben nem egyszerű csapatot átvenni, még úgy sem, hogy az átigazolási időszak lehetőséget ad arra, hogy belenyúljanak az állományba. Ebben a tekintetben mi a helyes? Mutatkozik esély arra, hogy jön még néhány játékos, vagy már teljes a keret?

– Harmati Péter biztosított bennünket afelől, ha szeretnénk változtatni a csapaton, megteremteni ehhez a hátteret. Így aztán valószínű, hogy lesznek érkezők, és persze ebből kifolyólag lehetséges, hogy távozók is. Az első hét arra megy rá, hogy felmérjük a játékosokat. Az edzői szakma azonban olyan, ha ilyen lehetőség jön, vagyis szezon közben lesz váltás, akkor nehéz ezt megoldani, de nem szabad panaszkodni. Mi azonban nem szavakkal akarunk bizonyítani, hanem tettekkel, hiszen az a fontos, hogy mit látnak a nézők a pályán és mi jelentkezik az eredményekben. Úgyhogy kérek egy kis időt, bár tudom, hogy erre nincs mód, ugyanis a hétvégén nagyon fontos meccs vár ránk. Látjuk, hogy vannak olyan játékosok, akik a mi filozófiánkat elfogadják és képesek megoldani azt, amit kérünk tőlük. Eddig jól állnak a munkához a fiúk, úgyhogy bízom benne, hogy minél hamarabb át tudjuk azt adni, amit szeretnénk, és eredményes őszi idény elé nézünk.

– Milyen Egert szeretne viszontlátni a pályán?

– Nagyon szeretem a labdát, játékosként is ilyen voltam, de nagyon fontos a labda nélküli mozgás is. A csapatnak azt mondtam, sokkal könnyebb úgy gólt rúgni, ha nincs nálad a labda, mint amikor nálad van. Ez érdekes az én filozófiámban, ám ha ezt jól megcsináljuk, akkor nem kell, hogy állandóan nálunk legyen a labda. Hanem azzal a pressinggel, azzal a sok futással, amit én szeretnék, azzal sok mindent el lehet érni, nem csak itt, hanem egy vagy két osztállyal feljebb is. Ám ez idő, amire átadjuk a játékosoknak. Az én filozófiám három tényezőből áll: elsődleges a labdatartás, aztán a szervezettség és az intenzitás. Ezt a hármat össze kell gyúrni, és utána kapunk egy jó kis csapatot. Tudom, eddig nem ezt játszotta a gárda, de próbálunk ebbe az irányba menni, nem megzavarva a fejeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában