Hopp

2023.08.03. 20:35

Díjugrató világkupa verseny kezdődött Szilvásváradon

Vasárnapig rangos díjugató versenynek ad otthont Szilvásvárad.

Díjugrató világkupa verseny kezdődött Szilvásváradon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Megkezdődött a négynapos nemzetközi díjugrató verseny Szilvásváradon. A Szilvásvárad Masters versenysorozatban ezúttal világkupa fordulónak ad helyt a lovas stadion, a párosoknak pedig több napon keresztül kell jól teljesíteniük ahhoz, hogy lenyerjék az egyes sorozatok pénzdíjait. Rendeznek versenyt 120-125 centiméteres, 130-135 centiméteres (Silver Tour), 140-145 (Gold Tour) és 145-155 (Diamond Tour) centiméter magas akadályokon is, illetve külön sorozatban indulnak a fiatal, 6-7 éves lovak.

Az első napon a Diamond Tour első állomását 145 centiméteren rendezték és a 30 páros közül az osztrák Gerfried Puck és Jelte DD voltak a leggyorsabbak a hibátlanok közül (ők idén Budapesten már nyertek világkupa fordulót), a második helyen ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, a harmadikon Mráz Tamás és BN Silver áll. Csütörötkön több mint százhetven startot láthatott a közönség a különböző versenyszámokban.

A további napokon reggel nyolctól kezdődnek a futamok a lovas stadionban, pénteken este héttől villanyfényes versenyt is terveznek. A versenyre számos európai országból és Thaiföldről is érkeztek résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában