Labdarúgás

2023.09.29. 10:29

Bodon FC: az FC Barcelona után a Real Madrid következik

A Ferences Mária Liga elnöke, Bodon Péter kezdeményezésére a magyar papi válogatott, a Ferences rend és a Bodon FC labdarúgóiból álló csapat az FC Barcelona öregfiúk csapatával játszott barátságos mérkőzést.

Jordi Cruyff (fehérben) házigazdaként fogadta a magyar küldöttséget

Forrás: Bodon FC

– A mérkőzést végig az FC Barcelona irányította, amelynek tagjai profi labdarúgók voltak, ellentétben a mi csapatunk játékosaival. A találkozót lényegét azonban az jelentette, hogy mindenki érezze jól magát a sportszerű mérkőzésen. Öröm számunkra, hogy Nagy Attilának köszönhetően gólt is tudtunk szerezni – mondta Bodon Péter. 

A katalán klub edzőpályáján Jordi Cruyff szakmai igazgató fogadta a magyar küldöttséget, köztük az esemény megvalósításában segítséget nyújtott Kű Lajost, az Aranycsapat Alapítvány elnökét és Ifj. Kocsis Sándort, az Aranycsapat játékosának fiát.

A Bodon FC (játékosai piros-kékben) és a katalán klub labdarúgói is jól tudják, hogy lélek nélkül nem lehet sportolni
Forrás: Bodon FC

– A találkozó célját a testvéri osztozás és a béke értékeinek átadása jelentette, amelyeket a Ferences rend és a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia képvisel. 

Ezek népszerűsítésére programsorozatot indítottunk, ennek keretében november elején barátságos meccset játszunk a Real Madrid vendégeként. A későbbiekben a SS Lazio, az AS Roma és a Dinamo Kijev szeniorjai következhetnek, valamint további jótékonysági kezdeményezésekre is sor kerül – emelte ki a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia tiszteletbeli tagjaivá választott, pétervásárai illetőségű Bodon Péter.

Barátságos öregfiúk-mérkőzésen:

FC BARCELONA–BODON FC 11–1 (3–0)
GÓL: Raul Hernandez 3, Dani Martinez 3, Jofre Mateu 2, Javi Molina 2, Siscu Obón, ill. Nagy Attila. 
FC BARCELONA: Andres Ferrés, Siscu Obón, Samu Okunowo (8x nigériai valogatott, 1998/89-ben bajnok a FC Barcelonával), Sergi Martínez, Javi Priego, Dani De Sande, Javi Molina, Jofre Mateu (1997/98-ban bajnok az FC Barcelonával, játszott a Levante, az Espanol és a Murcia csapatában), Jaume Llaveria, JL Dominguez, Fran Fuentes, JM Pujol, Raul Hernandez, Dávid Fuentes, Dani Martinez. Vezetőedző: Jordi Gonzalvo. Szakmai igazgató: Jordi Cruyff. Stáb: Antonio Canizares, Eric Castella.
BODON FC: Kasza Viktor, Forgó Zsolt, Bodon Péter, Stefan Zoltán, Portik Lukács Lóránd, Veress Zoltán, Rockenbauer István Barnabás, Tábori Péter, Krányik István, Nagy Attila, Forgó Levente, Kű Bendegúz, Kovács Eged Balázs, Papp Attila, Gács Botond, Cristi Buceceanu. Vezetőedző: Bodon Péter. Stáb: Kű Lajos, ifj. Kocsis Sándor, Berhidai Piusz, Marco Mendoza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában