Labdarúgás

2023.09.01. 20:57

Hatvanban harapni kell az éllovas ellen

Az FC Hatvan otthon, az Eger SE és a Gyöngyösi AK pedig idegenben kísérli meg kiheverni a hétközi játéknap jelentette kudarcot az NB III. Északkeleti csoportjának 6. fordulójában.

Bódi Csaba

Czíbolya Gábor (a labdával) mindig képes a váratlan megoldásra

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 16.00:

FC HATVAN (5.)–PUTNOK FC (1.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep. V.: Dobai János (Kovács Z., Szabó R.).

A szerdán a diósgyőri tartalékoktól 2–1-es vereséget szenvedett hatvaniaknak nagyon össze kell magukat kapni, ha meg akarják szorongatni a mezőnyben egyedül százszázalékos mérleggel álló borsodiak. A Putnok 19 gólja közül 11 Boros Gábor nevéhez fűződik, aki a semlegesítés szempontjából mindenképp kiemelt figyelmet érdemel. Az öt meccsen nyolc pontot szerzett házigazdák legutóbb augusztus 2-án nyertek bajnoki mérkőzést, és ha ez most újra megtörténne, az igazi bravúrnak számítana.

KARCAGI SE (7.)–EGER SE (14.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep. V.: Vinter Béla Gábor (Balla, Tóth Á.).

A karcagi sporttelep átalakítása miatt albérletben játszó karcagiak – soraikban a jelentős NB I.-es múlttal rendelkező, Újpesten és Győrben is futballozott Nemanja Andriccsal – hét hellyel, de csak három ponttal előzik meg az egrieket. Vagyis vendégsiker esetén óriásit változna a pozíció. Ehhez elsősorban a támadójátékot kell javítani, mert ebben joggal lehet hiányérzet az ESE-drukkerekben, ahogy a csapat tagjaiban is. A négy rúgott gól nagyon kevés, különösen, ha 11 kapott találattal társul. Igaz, ezúttal nagy örömre adna okot, ha az egriek legalább egyszer bevennék a karcagiak kapuját, miközben Bukrán Erik (vagy Iváncsics Alex) hálója érintetlen maradna.

A játéknap teljes menetrendje
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

DEBRECENI EAC (5.)–GYÖNGYÖSI AK (16.)

Debreceni, DEAC Sporttelep. V.: Nagy Attila László (László, Zahorecz).

A pont nélkül, sereghajtóként álló gyöngyösieknek meg kell ragadni a lehetőséget, ha csak egy kicsit is azt érzik, hogy a debreceniek lekezelik őket. Az egyetemistákat eddig egyedül a hatvaniaknak sikerült legyőzni (2–1), vagyis a DEAC sem verhetetlen gárda, ahogy arra is van esély, hogy előbb vagy utóbb, de a GYAK negatív sorozata is megszakad. Ehhez sok mindennek kell másképp történnie a zöld-fehéreknél, mint arra példa volt szerdán a DVSC II. elleni 3–1-es vereség során.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában