Sport

2023.09.03. 16:15

Huszonegy sportág mutatkozott be a Díszkertben

Hasznos a sportágválasztó, évről-évre több gyerek és felnőtt kap a rendszeres testmozgáshoz és sportoláshoz egri klubokban, közösségekben.

Tóth Balázs

Huszonegy sportszervezet mutatkozott be, és nem csak a gyerekek, hanem az anyukák, apukák is kedvet kaphattak a mozgáshoz

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A tornától és a sakktól kezdve a különböző táncokig és csapatsportágakig sok dolgot kipróbálhattak az Agria Park Díszkertjében, a tizedik Mozdulj, válassz sportot Egerben rendezvényen. Bár a szombat délutáni eseményt megzavarta az eső, így is sok család kilátogattak az eseményre, amelyet az Egri Norma Alapítvány és a Civil Központ szervezett. A gyerekeknek a huszonegy helyszín közül tízet kellett legalább végigjárniuk, kipróbálniuk és pecsétet szerezniük, hogy aztán a szerencsekeréken pörgethessenek az ajándékokért. Mindeközben a különböző egyesületek nem csak a standjaiknál, hanem a „színpadon” is tartottak bemutatókat, a mazsorettektől kezdve a jégkorongozókon át a különböző fitnesz csoportokig. Itt bejelentettek újdonságokat is, az Eger Stars jégkorongozói például idén már Egerben is „jégre” léphetnek, télre ugyanis egy speciális, műanyag pályát állítanak föl.

Somogyi Mónika főszervező elmondta, a tavalyi nyolcszáz résztvevő után idén is sokan voltak, az apróságoktól a középiskolás korosztályig, Huszonegy sportszervezet mutatkozott be, és nem csak a gyerekek, hanem az anyukák, apukák is kedvet kaphattak a mozgáshoz, az amerikai focihoz, vagy éppen a hastánchoz. Szoktak visszajelzést kérni a kluboktól, vegyes a kép, valahova gyérebb volt az érdeklődés tavaly az esemény után, máshol feltöltötték az utánpótlás csapatokat, a lehetőség adott mindenkinek.

Akár a küzdősportokat is kipróbálhatták az érdeklődők 
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri amerikai focisok nemsokára nyílt napot, edzést is tartanak. Papp Ádám elárulta, szeptember 18-án 17 órától a Leányka úton tartanak bemutató edzést, amelyre 7 éves kortól várnak mindenkit, 19 éves kor alatt flekfocizhatnak a gyerekek, afölött rendes edzésre a felnőttbe toboroznak játékosokat. Magasságtól, testalkattól és sportelőélettől függetlenül várnak minden érdeklődőt. Elmondta, a sportágválasztónak is köszönhetően tavaly 5-6 fővel bővült a csapat, sokan mentek el a nyílt edzésre is, hasznos dolognak tartják a rendezvényt. Általában férfiak választják ezt a sportot, sajnos csak egy női csapat van Magyarországon, de várják őket is. Az egri csapatban jelenleg 18-tól 50 éves korig vannak tagok, tapasztaltabbak és új játékosok is vannak a soraikban. 

Az egri amerikai focisok nemsokára nyílt napot, edzést is tartanak
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Katonáné Fekete Tímea hét éve szervezi a babakocsi fitneszt az Érsekkertben, s most először vett rész ős és csapata a sportágválasztón. Sokan mentek hozzájuk oda és teljesítették a feladatokat. Mint mondta, baba-mama programot kínálnak, édesanyáknak és gyermekeiknek széles mozgáslehetőséget nyújtanak. Vegyes a kép, mennyire viselik jól az edzéseket a kicsik, attól függ, hogy kelnek, de sok mindenbe be tudják őket vonni. Ha elvannak a kocsiban, együtt dolgoznak velük, ha megunják, játszószőnyegekre tehetik le őket. Ha kinövik a gyerekek a babakocsit, az anyukákat más mozgáslehetőségek felé juttatják tovább. Katonáné Fekete Tímea szerint egy baba mellett nehéz kicsípni a pici időt, amikor az anyukák fel tudnak töltődni, kell hozzá hátország, az otthon támogató közössége, de meg tudják oldani, hogy eljussanak edzésekre, vagy sok egyébprogramra. Az Érsekkertben hétfőn, szerdán és pénteken 9:30-tól vannak ott, de van zárt csoportjuk is a közösségi oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában