Vízilabda

2023.09.13. 21:26

Keserű nyitány, vereséggel rajtolt a Tigra-ZF-Eger

Szomszédvári rangadón szerepelt a 2023/2024-es férfi OB I. nyitányán a Tigra-ZF-Eger. Miskolcon kiélezett küzdelemben kétgólos vereséget szenvedtek Gólya Noelék. 

Heol.hu

Ez egriek pont nélkül maradtak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 1. fordulójának mérkőzésén:

PANNERGY-MVLC-MISKOLC–TIGRA-ZF-EGER 10–8 (2–3, 3–1, 2–1, 3–3)
Miskolc, Kemény Dénes Sportuszoda, 300 néző. V.: Kun Gy., Csanádi Zs.
MISKOLC: MORAVCSIK – OLTEAN 4, Molnár G. 1, HEGEDŰS B. 2, Nagy N. 1, Szalai G., Varga B. Csere: Várkonyi 1, Kasza D., Dubinák 1, Tanczer T., Krasznai. Edző: Vidumanszky László
EGER: KRÉMER – Spitz M. 1, Krijestorac, Gólya N. 2, MURISICS 3, Rádli R. 1, Dóczi M. Csere: Biros S., Sári A., Rusztanov, Mészáros B. 1. Edző: Tóth Kálmán 
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 6/3, ill. 10/3.
ÖTMÉTERESBŐL: –, ill. 1/–.
KIPONTOZÓDOTT: Tanczer T. a 28. percben.
KIÁLLÍTVA (VÉGLEG CSERÉVEL): Biros S. a 20. percben.
A nyáron Tatabányáról igazolt U17-es válogatott kapus, Borbély Sándor betegség miatt nem állhatott Tóth Kálmán rendelkezésére, a helyén az ifjúsági csapat kiválósága Nagy Kálmán szerepelhetett a keretben.
A második negyed elején még kétgólos egri vezetés szerepelt az eredményjelzőn (2–4), ám a hazaiak innen egy 5–0-s szeriát produkáltak, s az utolsó játékrészt már 7–5-ös előnyről kezdhették. Két perccel a mérkőzés vége előtt Nikola Murisics góljaival ugyan sikerült egy gólra zárkózni az egrieknek, de a borsodiak a végjátékban Molnár Gergely révén szertefoszlatták a vendégek pontszerzésről szőtt álmait.

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ: – A bajnokság első mérkőzése mindig nehezebb. Ez így is történt. Adódott egy szakasz a harmadik negyedben, amikor nagyobb előnyre tehettünk volna szert, de nem tudunk élni vele. Az Eger végig a nyakunkon volt.
TÓTH KÁLMÁN: – Nem tudok haragudni a játékosaimra, végezték a munkájukat. Nüanszok vezettek a kétgólos vereséghez. Ha egyik oldalon bemegy a gólhelyzet, a másik oldalon nincs lefordulás. Ebből azonban akadt három is, ez rányomta a bélyegét a találkozóra. Többet kell dolgzni azért, hogy eredményesebb legyen a helyzetkihasználás, s akkor hátul is jobban tudunk majd zárni.
KÖVETKEZIK: KSI SE–Tigra-ZF-Eger, szeptember 16., szombat, 11.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában