Bajnok

2023.11.20. 18:06

Egri lány szerezte mind a két érmet a SUP világbajnokságon

Magyarország a thaiföldi Pattayában megrendezett Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség SUP Világbajnokságot egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta, melyeket Kocsis Csillag szerzett az ifjúságiaknál hosszútávon és a technikai számban.

Hornyák Réka

Forrás: kajakkenusport.hu

Ezüstérmes lett az ifjúságiak technikai számában az egri Kocsis Csillag, aki egy borulás után, hatalmasat küzdve ért fel a második helyre a thaiföldi International Canoe Federation, azaz a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség SUP világbajnokságon – adta hírül Facebook oldalán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A mindössze 16 éves, egri Kocsis Csillag pénteken, a 10 kilométeres hosszútáv döntőjében bronzérmet szerzett az ifjúságiak között. Ezután vasárnap, az ifjúságiak technikai számában ezüstérmet szerzett a fiatal versenyző. 

A pattaya-i Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség SUP Világbajnokság utolsó versenynapján rendezték meg a technikai számok középfutamait és döntőit. Kocsis Csillag már a középfutam során remek pályát ment és másodikként kvalifikálta magát a fináléba. A döntőt ugyan egy borulással kezdte, mégsem adta fel és az egy kilométeres versenyszám végére az utolsóról, egészen a második helyig küzdötte fel magát. 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján leírták, hogy Csillag a rajt után 30 méterrel beesett a vízbe a deszkáról és bár gyorsan visszapattant, utolsó helyről tudta folytatni a versenyt. Innen igazi elszántság és elképesztő küzdelem vette kezdetét, hiszen Csillag végül a második helyre küzdötte fel magát. A verseny során a szpíker is csak róla beszélt, szenzációs volt, ahogy hagyta le egymás után a versenytársait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában