Bringa

2023.11.26. 14:46

Új névvel indul jövőre Valter Attila sztárcsapata

Az egri egyetem korábbi hallgatójának, Valter Attila országúti kerékpáros csapata a jövő évtől Visma-Lease a Bike néven szerepel tovább.

Heol.hu

Valter Attila egy korábbi versenyén

Forrás: MTI

A világ jelenlegi talán legjobb istállója az elmúlt években Jumbo-Visma néven versenyzett, a holland áruházlánc, a Jumbo azonban a nyár elején bejelentette, hogy legkésőbb 2024 végén elköszön a csapattól, majd később az is biztossá vált, hogy már a következő esztendőtől nevet vált a gárda – derült ki az MTI pénteki tájékoztatásából.

Az új nevet pénteken jelentették be, s ekkor kiderült, hogy a csapatot már eddig is támogató belga Lease a Bike lesz a névadó szponzor. A cég kerékpárflották bérbeadását kínálja vállalatok számára Belgiumban, Hollandiában, Németországban és Ausztriában.

A holland csapat rendkívül sikeres év végén jelentette be új névadó szponzorát, ugyanis 69 győzelemmel zárta a 2023-as esztendőt, mely során történelmet írt azzal, hogy mindhárom nagy országúti körversenyt a gárda versenyzője nyerte meg: a Giro d'Italián – a távozó – Primoz Roglic, a Tour de France-on Jonas Vingegaard, a Vuelta a Espanán Sepp Kuss diadalmaskodott, utóbbin ráadásul az összetett dobogó mindhárom fokára az együttes kerékpárosa állhatott fel.

A magyar bajnok Valter ezek közül a Vueltán volt ott, mivel tavasszal inkább az egynapos viadalokon szerepelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában