Harcművészet

2023.11.28. 15:23

Wing tsun: közös siker a tizedik nagymesterfokozat

Angliából és Lengyelországból is utaztak tanítványok Egerbe, a wing tsun kung fu helyi csoportjának hagyományos szemináriumára.

Bódi Csaba

Szabó Csaba és Máday Norbert. Tanítvány és mester

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tornatermében tartott kurzusra a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség főinstruktora már a tizedik nagymesterfokozat birtokában érkezett.

– A wing tsun kung fu fokozat rendszerében a visszavonulás utáni 11. és a halál utáni, posztumusz 12. titulust leszámítva ez az aktív pályafutás alatt elérhető legmagasabb szint – mondta a harcművészeti ágban 39 éve tevékenykedő Si Fu Máday Norbert. 

– Nagyon büszke vagyok a címre, amelyre nem személyes, egyéni sikerként tekintek, hanem a közösségünk elismeréseként, külön kiemelve, hogy ezt magyarként érdemeltük ki. Ennek a kis országnak szüksége van a sikerekre.

– A világ első számú nagymestere, Máday Norbert 25 éve jár hozzánk rendszeresen – közölte az egri wing tsun kung fu csoport vezetője, a 6. mesterfokozattal rendelkező Szabó Csaba. 

– Az ő szeretete, legmagasabb szintű technikai oktatása tartást és iránymutatást ad a kezdőknek, a halódnak és a mestereknek. A résztvevők létszáma ezúttal 60 főt számlál, köztük sok haladóval, akik 15–20 éve művelik a wing tsun kung fut, bizonyítva, hogy nagy értéket látnak az itteni tanításban. Külön örömet jelent, hogy többen a családdal közösen jönnek az edzésekre, vagyis a szülők hozzák a gyermekeiket, mert megvan a szeretetük ehhez a gyönyörű dél-kínai harcművészethez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában