Teremlabdarúgás

2023.12.22. 20:00

Egy hét múlva következik Heves vármegye egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye

Hét kedvezményezettje lesz idén a 12. Focival a gyó­gyulásért elnevezésű jótékonysági tornának. A gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban december 30-án reggeltől estig a Kecskés Bence-kupáért játszanak a csapatok, no meg persze – sőt, elsősorban – a támogatottak segítéséért.

Bódi Csaba

Farkas Ádám (jobbra) és szervezői csapata elsősorban a gyermekeknek segít

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A serleg a 12 éves korában meghalt istenmezejei kisfiú nevét viseli. Kecskés Bence több mint fél évtizedig küzdött a rákkal, a leukémiával, és amikor már éppen fellélegezhetett volna, újabb betegség jött, amivel már nem bírt a gyermek sokat szenvedett szervezete. 

– Tizenhárom éve kezdődött az egész, amikor a haverok lementek játszani a két ünnep között a nagyrédei tornaterembe. Ha pedig már összejöttek, összedobtak adományt, segíteni akartak olyanoknak, akiknek nehezebb – szerepel a szervezők közösségi oldalán. 

– Ebből a baráti futballból lett Heves vármegye legnagyobb jótékonysági eseményeinek egyike, amelynek keretében a múlt évben már 3 456 500 forintot gyűjtött össze a világuniverzum legcsodálatosabb közössége. Ez ugyanis alapvetően egykori és jelenlegi Heves vármegyei játékvezetők története. Farkas Ádám gyöngyösi FIFA-bíró találta ki az egészet, akihez csatlakoztak a barátok, a kollégák. Akad közölük, aki játékot vezet, aki szervez, aki játszik, a közös bennük a segítés. Ma már jönnek bírók Borsodból, Nógrádból, meg persze az ország legjobbjai is, a profik.

Ehhez a kínálathoz csatlakozott még az FTC meze
Forrás: Heol Sport facebook oldal

A rendezvény szerves részét képezi, hogy értékes ereklyeként szolgáló mezekre lehet licitálni. A kínálatban a következő futballisták és csapatok dedikált trikói szerepelnek: Szappanos Péter (Paksi FC), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC), magyar öregfiúk-válogatott, magyar labdarúgó-válogatott, Szabó Alex (Budapest Honvéd), Ferencvárosi TC. A Kecskeméti TE NB I.-es gárdája a keret tagjai által aláírt labdát kínálta fel.

A 12. Focival a gyó­gyulásért jótékonysági torna kedvezményezettjei közé tartozik a rosszindulatú arcüregdaganattal küzdő mezőkövesdi játékvezető, Demeter János (Döme); az idén nagycsoportos, Csányon élő, leukémiás Janka; a korábban daganattal küzdő, üvegcsontú, autista abasári Bogika; az agydaganattal küzdő, hatéves, recski Marci; a hétéves, stroke-on átesett, nagyúti Hanna; a Gyöngyös térségének mentőügyi fejlesztéséért dolgozó alapítvány; a mélyszegénységben élő gyerekeket segítő, az idén is 1000 gyerek karácsonyát szebbé varázsolni igyekvő Age of Hope Alapítvány.

Aki a tornán nem tud részt venni, ám szeretne valamilyen módon a közösséggel tartani, az adománnyal is támogathatja a jótékonysági program céljait. A támogatott körébe tartozó Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány számlaszáma: 11600006-00000000-56705485. A közleménybe kéretik beírni: Focival a gyógyulásért.

A torna mezőnye

Három csoportba sorolva 12 csapat futballozik majd egymással a gyöngyösi rendezvényen. Íme a résztvevők.
A CSOPORT: Bezzegh Víz-Gáz, Heves vármegyei játékvezetők, Istenmezeje SE öregfiúk, Nagyréde Team.
B CSOPORT: Borsod vármegyei játékvezetők, MLSZ játékvezetők, Pedagógusok, Zagyva-parti Aranyfácánok.
C CSOPORT: Bezzegh Kertcentrum, Csomós Tamás Emlékteam, Nógrád vármegyei játékvezetők, Herédi öregfiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában