Amerikai futball

2024.01.31. 14:57

Eger Heroes: a Győr Sharks érkezik a szezonnyitón

Egy év kihagyás után tér vissza a sportág vérkeringésébe az Eger Heroes csapata. A harmadosztálynak számító Divizió II.-ben legalább öt, maximum hét mérkőzés vár az együttesre.

Sike Károly

Az első bajnoki mérkőzésre áprilisban kerül sor

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Új alapokra helyezve a csapatot vágunk neki a szezonnak – osztotta meg az Eger Heroes első embere, Herke Zsombor, aki a szakmai munka felelőseként is tevékenykedik. – A taglétszámunk 47 fő, s közöttük mindössze hat olyan játékos található, akik abszolút újoncnak számít a sportágban. Akadnak olyanok, akiket régi-új játékosként köszönthetünk. 

Erőnléti edzőként Antal István foglalkozik a játékosokkal, míg távollétemben Zagyva Gergő munkájára számíthatok.

 Bizakodó vagyok, szeretnénk olyan alapot teremteni, ami hosszú évekre biztosítja a Heroes működését. Jelenleg az EKKE Bartók téri gyakorló iskolájában tartjuk a termi edzéseket, majd az ellenfeleket a Leányka úti pályán fogadjuk.
A bajnokságban a csapatokra öt alapszakaszbeli mérkőzés vár, az egriek háromszor játszanak hazai környezetben, kétszer vendégként. Az elődöntőben az alapszakasz első helyezettje a negyediket, a második a harmadikat fogadja, hogy aztán a két győztes játssza a bajnoki címről döntő, Duna Bowl-t.

Redda-Futár Divízió II. mezőnye

Budapest Wolves II
Pécs Legioners
Eger Heroes
Steelers (Kassa)
Győr Sharks II
DEAC Gladiators

Az egriek először április 13-án a Győr Sharks II. gárdáját fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában