Téli sportok

2024.01.14. 10:00

Eszterházy Egyetem: erős mezőnyben szerepeltek a Téli Európa-bajnokságon

Révész László vezetésével háromfős csapat képviselte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet (EKKE) az Európai Egyetemi Sportszövetség (European University Sports Association- EUSA) Téli Európa-bajnokságán.

Heol.hu

A Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Eb-n indult csapata

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az európai egyetemek legnagyobb sportversenyén 19 ország több, mint 200 versenyzője vett részt a olaszországi Val di Zoldo városában. A nőknél több nemzetközi szintű versenyző is megmérettette magát, így erős mezőnyben kellett helytállni – szerepel az egyetem honlapján. 

Az EKKE hallgatói közül a sífutó olimpikon, Pónya Sára szlalomban a 19., míg óriás-műlesiklásban a 20. helyen végzett. 

Vislóczki Bianka óriás-műlesiklásban a 22. helyen zárt. A férfiaknál Hegyi Domonkos doktorandusz hallgató olimpiai- és nemzetközi szintű versenyzőkkel mérette meg magát, ő szlalomban a 31. helyen fejezte be a téli Eb-t.

A pályákra nem lehetett panasz
Forrás: uni-eszterhazy.hu

– Nemzetközi verseny lévén számítottunk az erős mezőnyre, de nem gondoltuk, hogy több egyetem olimpiai szintű sportoló is nevez, így az intézményünk hallgatói által elért eredmények példaértékűek. Hazánk nem kimondottan a téli sportágak országa, így a megszerzett eredmények tovább ösztönzik a téli sportok népszerűsítését hallgatóink körében – fogalmazott az egri csapatot vezetett Révész László, az EKKE Sporttudományi Intézetének igazgató-helyettese.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában