Labdarúgás

2024.02.22. 08:56

Római BL-meccsen járt és futballozott a pétervásárai kötődésű küldöttség

A Ferences Mária Liga (Lega Mariana Francescana) újabb programot szervezett Rómába. A Bodon Péter pétervásárai klubvezető kezdeményezésére alapított szervezet delegációjának tagjai Bajnokok Ligája-mérkőzésen is részt vettek az örök városban.

Bódi Csaba

A pétervásárai kötődésű küldöttség Rómában szerepelt csapata

Forrás: Beküldött fotó

A 2004-ben Aranylabdát kapott Andrij Sevcsenkóval a római repülőtéren hozta össze a sors Bodon Péteréket. Nem maradt el a közös fotózás, mint ahogy bőven készültek képek a olasz fővárosban tett látogatás további állomásain is. A pétervásárai kötődésű küldöttség tagjai futballoztak Rómában, ám nagyobb súllyal más programok bírtak, köztük a Lazio–Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzés (1–0) megtekintésével a 57 470 nézőt számláló Stadio Olimpicóban. 

Bodon Péter és Andrij Sevcsenko
Forrás:  Beküldött fotó

Másnap Földi István, Érsek Szabolcs, Szabó András, Nagy Endre, Juhász Péter és társaik városnézésre indultak, míg Bodon Péter a Kulturális és Oktatási Dikasztériumhoz tartozó sportpasztorációs osztály vezetőjével tárgyalt. P. José Miguel Cardoso segítő szándékáról és támogatásáról biztosította a Lega Mariana Francescana törekvéseit.

– Előtérbe kell helyeznünk azokat a feladatokat, amelyekkel a nélkülöző embereken tudunk segíteni. Lépésről lépésre fel kell építenünk rövid, majd közép-, és hosszútávú céljainkat, amihez megfelelő támogatásban részesülünk – mondta Bodon Péter, köszönve a Magyarok Nagyasszonya Ferences rendtartomány, a Pontificia Internacional Maria Academy Vaticano és Medallion Hungary Kft. szponzorációját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában