Labdarúgás

2024.03.08. 20:20

A veretlenül éllovas Gyöngyöshalászt nem nyomja a siker „terhe” Füzesabonyban

Az eddigi legtöbb gólt (49) szerzett Füzesabony a legkevesebb találatot (7) kapott Gyöngyöshalász ellen úgy lép pályára a Heves vármegyei I. osztály 14., tavaszi első fordulójában, ha legyőzi veretlenül éllovas vendégét, akkor az élre állhat a tabellán.

Bódi Csaba

A 14. forduló rangadója

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 14.30:

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (2.)

Füzesabony. V.: Harnos Csaba (Lovas, Rézműves).

– Folyamatos célt jelent a játékunk komplex fejlesztése, ezen a téren (is) jól haladunk előre – jelentette ki az FSC edzője, Bódis Barna. 

– A játékosok partnerek a munkában, igénylik az előbbre lépést, mi pedig a stábbal karöltve ezen dolgozunk. A Füzesabonyi SC-Erőss út kötelékébe tartozó valamennyi munkatárs így van ezzel. Nem gondolom, hogy a Gyöngyöshalász elleni mérkőzésen győzelmi kényszer lenne rajtunk, ezzel együtt persze a célt a három pont itthon tartása jelenti, ahogy érvényes ez a további találkozókra is. Mivel mindig egységként tekintünk a csapatra, nem hiszem, hogy csak a támadósor, vagy éppen a védelem tagjai döntenek a mérkőzések sorsáról.

Az őszi idényben 2–2-es döntetlennel ért véget a Gyöngyöshalász–Füzesabony párharc. A halásziak jelenleg egypontos előnnyel (30) vezetnek a második FSC előtt (29).

– Az idei első bajnoki mérkőzés választ ad arra a kérdésre, hogy a téli felkészülés során miben és mennyit léptünk előre – válaszolta a gyöngyöshalásziak edzője, Labancz Róbert. 

– Az őszi szezon második felében már jó, egységes futballal rukkoltunk ki, és azt szeretnénk, ha ez tavasszal folytatódna. Amennyiben ez sikerül, akkor felvehetjük a versenyt a favoritnak számító füzesabonyiakkal. Úgy vélem, hogy az FSC csapata támadólag lép majd fel, ugyanis a hazaiak abban az esetben kerülhetnek lépéselőnybe, ha ezt az összecsapást megnyerik. Ez egyfajta győzelmi kényszert is jelent, miközben bennünket nem nyom hasonló teher. Mi erre készülünk, bízva abban, hogy amit eltervezünk, az majd a pályán is visszaköszön.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 14.30:
PETŐFIBÁNYA (12.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)
Petőfibánya. V.: Orosz Fruzsina (Sohajda, Panyi). Ősszel: 0–0
MARSHALL-ASE (4.)–MAKLÁR (5.)
Andornaktálya. V.: Mencsik László (Bodó I., Somogyi). Ősszel: 0–5
HERÉD (6.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)
Heréd, Markó Ferenc Spt. V.: Nagy Péter (Nagy F., Aux). Ősszel: 3–3
EGER SE II. (11.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (8.)
Eger, Felsővárosi Sporttelep. V.: Juhász Sámuel (Németh Sz., Németh M.). Ősszel: 0–2 
BESENYŐTELEK (13.)–LŐRINCI (3.)
Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Varga László (Molnár D., Törtei). Ősszel: 0–4 
Szabadnapos: Egerszalók (7.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában