Labdarúgás

2024.03.07. 19:39

Edzőcsere Petőfibányán, nyolc érkező Besenyőn - Heves vármegyei körkép

Kik érkeztek és kik távoztak? Befolyásolta-e valami negatívan (pl. sérülés, betegség, pályagond, pénzügyi probléma, stb.) a tavaszi szezonra történő felkészülést? Milyen elvárásokat fogalmaztak meg a csapattal szemben? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a szombaton rajtoló Heves vármegyei I. osztályú bajnokságban szereplő 13 csapatnál.

Bódi Csaba

Parádi János (középen) immár játékos-edzőként szolgálja a petőfibányaiakat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyöshalász SE (1.)

Érkezett: Boros Ákos (Hevestherm-Hevesi LSC). Távozott: Csomor Szabolcs (Nagyréde).

Labancz Róbert edző: – Két súlyos sérültünk, Rédei Milán és Szabó Viktor után a 19 éves Bobák Attila is kidőlt a sorból. A trió kiesése nagy érvágás, és rányomta a bélyegét a felkészülésre. Tekintve, hogy nem rendelkezünk nagy méretű műfüves pályájával, ezt a hiányt Gyöngyösön igyekeztük pótolni. Egyéb téren nem volt gondunk, a vezetés jóvoltából rendelkezésre állnak a feltételek. Az elvárás nem változott, az első három hely valamelyikén szeretnénk végezni.

Füzesabonyi SC-Erőss út (2.)

Érkezett: Szanku Kristóf (Jászfényszaru), Vajda Ákos (Eger SE), Oláh Norbert (Tiszafüred), Jónás Attila (várhatóan visszatér). Távozott: Csomós Zsolt (Maklár), Szabó Ákos, Radócz Ákos (mindkettő Besenyőtelek), Szöllősi Ferenc (Nagykáta), Pataki Viktor (Tiszafüred).

Bódis Barna edző: – A felkészülésünket semmi nem befolyásolta negatívan, a célunk pedig az, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk.

Lőrinci VSC (3.)

Érkezett: Ágói Zoltán (leállás után visszatért), Lakatos Krisztián (utánpótlásból), Uj Patrik (súlyos sérülés után újrakezdte). Távozott: Bogdán Maxim, Perevuznik Makszim Sztepanovics (mindkettő Waizenkirchen, osztrák), Czakó Bence (Petőfibánya).

Gulyka Zsolt edző: – Sajnos Simon Mátyás lágyéksérv, Hegedűs Norbert sérvműtét miatt esett ki hosszú időre, míg Ágói Zoltánra porcműtét vár. Tari János gyulladás, Kovács Gergő pedig izomhúzódás miatt nem léphet pályára a nyitányon. A nyolchetes felkészülés alatt a játékosok betegség, illetve sérülés miatt folyamatosan hagytak ki edzéseket. Szeretném, ha mind létszámban, mind erőben minél előbb az elvárt szintre kerülne a gárda. Hétről hétre, lépésről lépésre gondolkodok, és várom a fejlődést a csapatomtól.

Marshall-ASE (4.)

Érkezett: Szecskó Máté (Egerszalók), Mészáros Barnabás (Eger SE). Távozott:

Kovács Zsolt edző: – A tavaszi felkészülést páratlan betegséghullám hátráltatta. Az elvárásokat illetően továbbra sem rakunk terhet a játékosok vállára, a szezon végén az élmezőny tagjai szeretnénk lenni.

Maklár SE (5.)

Érkezett: Csomós Zsolt (Füzesabony). Távozott: –. Edzők: Sipos Lajos, Csomós János.

Sipos Lajos: – Sajnos három játékosunkra, a télen igazolt Csomós Zsoltra és testvérére, Ádámra, valamint Molnár András Mátéra térdsérülés miatt hosszabb időre nem számíthatunk. Fájlaljuk a kiesésüket, de bízunk benne, hogy mindez nem lesz hatással a játékunkra. Tavasszal is ugyanúgy szeretnénk dominálni, ahogy azt tettük az ősszel. Továbbra is azon leszünk, hogy minél jobban kiszolgáljuk a közönségünket.

Heréd LC (6.)

Érkezett: Baranyi Richárd (Héhalom), Marosán László (Apc), Fajkó Ákos (Jászberény), Darabont Gábor (SV Rottenmann, osztrák). Távozott: Mohácsi Gábor (Petőfibánya), Prága Kristóf (leállt), Nagy Szabolcs (Union Taufkirchen/Trattnach, osztrák), Balla Zoltán (Apc).

Német Gyula edző: – A felkészülés jól sikerült, az érkezők jól beilleszkedtek és nagy erősségei lesznek a csapatunknak. Természetesen nem várt események is befolyásolták a munkát, a csapat építését. Nagy Szabolcs távozása nem érintett jól bennünket, miközben Bárkányi Arnold és Tóth Dániel sérülés miatt hosszabb időre kiesett. Az elvárások nem változtak, szeretnénk megszerezni az 5. helyet. Titkon azonban számítok a remek szereplésben és pár nagyobb skalp megszerzésében, ezzel együtt a még előkelőbb helyezés elérésében. Ehhez nagy szerencsére is szükségünk lesz, gondolok a sérülések elkerülésére.

Egerszalók SE (7.)

Érkezett: Fükő Dominik (Eger SE). Távozott: Szecskó Máté (Marshall-ASE), Szikora Dániel (Sajószentpéteri SZSE).

Montvai Tibor játékos-edző: – A tavaszra akadálymentesen tudtunk készülni, amiért a Téli-kupa megszervezésével jár a köszönet a Heves Vármegyei Igazgatóságnak. A sorozatot mindenképp jó lehetőségnek tartom az amatőr csapatoknak, hiszen így van mód nagy méretű műfüves pályán játszani. Jelenleg a hetedik helyen állunk, ezt feltétlenül meg akarjuk tartani, de jó szerepléssel akár egy-két helyet még előre is lehet lépni, ami szerintem reális célnak számít.

Forrás: Heol Sport

Energia SC Gyöngyös (8.)

Érkezett: Bődi Péter Levente (Gyöngyösi AK). Távozott: Bódi Balázs (VFB Kulmbach, német).

Tatár Roland edző: – Az apróbb sérüléseket, betegséget leszámítva a felkészülésünk zavartalanul zajlott. Az önkormányzat és az egyesület vezetősége egyaránt teljes mértékig mellettünk állt, megfelelő feltételeket biztosítva a mögöttünk hagyott időszakban. A csapattal szemben támasztott elvárás annyi lenne, hogy pár helyet fentebb tudjunk kapaszkodni a tabellán, mindezt a fiatalítás jegyében, lehetőleg minél több játéklehetőséget nyújtva a keret valamennyi tagjának.

Forrás: Heol Sport

Hevestherm-Hevesi LSC (9.)

Érkezett:Távozott: Boros Ákos (Gyöngyöshalász), Boros Balázs (leállt).

Besenyei Ferenc játékos-edző: – A felkészülésünkhöz minden segítséget megkaptunk az önkormányzattól, így az élő és a műfüves pályát világítással együtt tudtuk használni, illetve a sportcsarnok is a rendelkezésünkre állt. A sérülések sajnos most sem kerültek el bennünket. Budai István térdproblémák miatt nem tudta elkezdeni az edzéseket, de Maksó László és Hájos Norbert is hetek óta sérült. Szűkös keretünket ez érzékenyen érinti, szerencsére azonban az utánpótláscsapatainknál akadnak tehetséges fiatalok, így Gerencsér Szabolcs, Juhász Krisztián és Szalmási Zsombor is több lehetőséget kapott a felkészülés során. Az elvárást a 5–7. hely valamelyikének elérése jelenti.

Bélkő SE-Bélapát (10.)

Érkezett: Sztankó Zsolt (Mátrai SE), Szabó Csaba (Erdélyből). Távozott: Czakó Bence (leállt).

Horváth Tamás edző: – Papp Dávid munkahelyi elfoglaltsága módosult, így rendelkezésre áll, Lélek Levente és Szeruha Dávid sérülés, illetve munkahelyi leterheltsége miatt kihagyta a felkészülést. Az egyesület játékosösszlétszámához képest alacsony költségvetéssel működik a klub, ezért nem volt lehetőségünk edzőmeccsekhez pályabérlésre, illetve ezen ok miatt a Téli-kupán sem indultunk. Szeretnénk a pozíciónkat megőrizni, illetve mindent megteszünk a helyezés esetleges javítása érdekében.

Innen folytatják

1. Gyöngyöshalász 12 9 3 – 27–7 30
2. Füzesabony 12 9 2 1 49–11 29
3. Lőrinci 12 9 2 1 39–9 29
4. Marshall-ASE 12 8 1 3 23–14 25
5. Maklár 12 7 2 3 39–18 23
6. Heréd 12 6 2 4 26–22 20
7. Egerszalók 12 4 5 3 21–21 17
8. Energia SC 12 5 1 6 22–25 16
9. Heves  12 4 1 7 34–30 13
10. Bélkő-Bélapát 12 2 2 8 20–53 8
11. Eger SE II. 12 1 2 9 16–35 5
12. Petőfibánya 12 1 1 10 9–42 4
13. Besenyőtelek 12 1 – 11 10–48 3

Eger SE II. (11.)

Érkezett: Balajti János (Kunhegyes), Barta Sámuel (Marshall-ASE). Távozott: Veres Martin (Bogács), Sugár Tamás (Egerszalók SE), Fükő Dominik (Egerszalók SE), Molnár Gábor (Egerszalók SE), Balogh Roland (Egerszalók SE), Ferenc János (Maklár), Mészáros Barnabás (Marshall-ASE), Gáspár Milán (Mezőkeresztes SE), Daru Márk (MVSC). 

Gyetván Krisztián edző: – Ideális felkészülés van a csapat mögött, előfordult egy-két, ilyenkor megszokott betegség, illetve sérülés, de az edzéslétszám megfelelően alakult. A fiúk becsülettel elvégezték a munkát és egészséges önbizalommal várják a tavaszi rajtot. A mi esetünkben nem biztos, hogy bajnoki helyezésben mérhető a siker. Szeretnénk minél több tehetséges fiatalt integrálni a felnőtt foci világába, ahogy ezt az őszi szezonban is megtettük. Tavasszal viszont az előbb említettek mellett – többségében utánpótláskorú játékosainkkal – szeretnénk kitörni a szimpatikus kis csapat szerepéből.

Petőfibányai SK (12.)

Érkezett: Mohácsi Gábor (Heréd), Czakó Bence (Lőrinci), Angyalos András (Nyírgyulaj), Gerhát Viktor (Iklad), Nagy Szilárd (Héhalom), Vidák Milán (Zagyvaszántó). Távozott: Kis Kende, Bakti Norbert, Kékesi Gábor (mindhárom abbahagyta), Jobbik Máté (Jákfalva), Vasas Bertold (Héhalom). Edző: Rozmaring Péter helyett Parádi János játékos-edző.

Szluka Norbert klubelnök: – Vályi Fábián külföldön vállalt munkát, Nagy Zoltán eltiltás, míg Herceg Máté sérülés miatt esett ki. Edzőként Parádi János egy hosszú távú terv részeként került a csapat élére. Az ő fociról alkotott képe, szakmaisága és a klubunk szeretete az, amire most szükségünk van. Célunk egyértelműen a bennmaradás kiharcolása. Tavasszal szeretnénk minél több helyet felfelé kúszni a tabellán.

Besenyőtelek SC (13.)

Érkezett: Szabó Ákos, Radócz Ákos (mindkettő Besenyőtelek), Kiss Máté, Csala Attila, Mester Tamás (mindhárom Poroszló), Vámosi Róbert (Mezőkeresztes SE), Pálfalvi András István (újrakezdte), Kiss Péter (sérülés után felépült). Távozott: Tóth József (leállt). Edző: Tóth László.

Vass István technikai vezető: – Kisebb sérülések és betegségek mindig jelen vannak a csapatnál, ezek minimálisan hátráltatták a felkészülést, miközben Rácz Dominikra keresztszalag-szakadás miatt több hónapos kihagyás vár. Elvárásunk, egyben célunk a minél több siker elérése és pontok szerzése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában