Sportelismerés

2024.05.27. 14:00

Közgyűlési díjazott Balázs Ervin, az egri birkózók és a VGYSE csörgőlabdázói

Egyéniben hatvani tékvandós kapta, csapatban pedig az egri birkózók és a vármegyeszékhelyi csörgőlabdázók vehették át a 2023-as Év Heves Vármegyei Sportolója díjat.

Bódi Csaba

A birkózók, a csörgőlabdázók és egy tékvandós örülhetett

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A beérkezett javaslatok alapján Heves Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. december 17-i ülésén döntött a díjazottakról. Az elismeréseket Vármegyei Tavaszi Díjátadó rendezvény keretében hétfőn vehették át arra érdemesnek találtatottak. A Vármegyeháza Barkóczy-termében a Közgyűlés elnökeként Juhász Attila Simon, továbbá a két alelnök, Tóth Csaba és Szabó Róbert gratulált a legjobbaknak.

Egyéniben Balázs Ervin hatvani tékvando világbajnok teljesítményét ismerték el. A Szász Péter vezette TKD Spirit Egyesület sportolója a Finnországban rendezett ITF Taekwon-do Világbajnokságon egyéni férfi erőtörésben szerzett aranyérmet. Az Eb-bronzérmes és négyszeres magyar bajnok nevéhez fűződik a Keresztény Harcművészet 2019-es megalapítása.

Csapat kategóriában az Egri Városi Sportiskola serdülő korú (2008–2009-ben született) birkózói érdemelték ki az elismerést. A Kazinczy Bálint, Kovács Keve Vazul, Ónodi-Andrade Olivér, Juhász Koppány, Jakab Norbert, Hiszti Patrik, Vitai Vajk és Farkas Péter alkotta gárda tagjai az elmúlt három esztendőben mindig a dobogón végeztek a csapatbajnokságon, ezenkívül pedig világversenyeken is bizonyították tehetségüket. A fiatalok edzőként Madarasi Gábor, Szucsik Tamás és Gyöngy Attila útmutatásai alapján készülnek. 

A fogyatékkal élő sportoló kategóriában a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének csörgőlabda csapata érdemelte ki a kitüntető díjat. Edzőként Krompasky Kristóf fogadhatta a gratulációkat, akinek vezetésével 2023-ban harmadjára nyert országos bajnoki címet a VGYSE. A Rácz Richárd, Bukta Gábor, Majzik Zsolt, Sári Virág és Bertyák Bence alkotta ötös az új szezonra friss, fiatalos felállással nevezett, teret adva az ifjú tehetségeinek, de megtartva csapatkapitánynak a karatéban is jelentős sikereket elérő, tapasztalt és rutinos csörgőlabdázót, Rácz Richárdot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában