Kék hírek, bulvár

2012.02.08. 17:45

Lukács: akire gyanú vetül, az függessze fel a párttagságát

A KDNP országos elnökségének tagja szerint amíg a lőrinci ügy nem tisztázódik, a favágónak fel kellene függesztenie tagságát.

HEOL

Lukács Tamás, a KDNP országos elnökségének tagja szerint ha a pártja színeiben politizáló személy ellen rendőrségi eljárás indul, akkor az érintettnek – az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartása mellett – fel kell függesztenie saját párttagságát mindaddig, amíg az ügy végére pont nem kerül. Ha bebizonyosodik, hogy az illető semmi törvénybe ütközőt nem követett el, akkor vissza kell állítani a teljes körű tagságot. Ahhoz senkinek nincs joga, hogy valaki egy közösséget rossz hírbe keverjen, akkor sem, ha ennek a közösségnek nincs köze a történtekhez – fogalmazott.

Az országos elnökség tagja mindezt arra a felvetésünkre fejtette ki, hogy Lőrinciben a hírek szerint a KDNP egyik térségi politikusa engedély nélkül vágott fát az egyház tulajdonában lévő erdőben. Lukács Tamás – mint mondta – csak általánosságban alkothat erről véleményt, mivel egyrészt nem ismeri teljesen az esetet, másrészt az ügy nem az ő hatáskörébe, hanem a megyei vezetés kompetenciájába tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!