Közélet

2008.07.23. 16:47

Gyöngyösi kórház: megvalósulnak a szerződésbe foglalt feladatok

A gyöngyösi Bugát Pál Kórházat üzemeltető HospInvest Zrt. az elmúlt egy évben csaknem 190 millió forintot fordított az egészségügyi intézmény fejlesztésére.

J. M.

Az új beruházásokat a nagyközönség is megismerhette és megtekinthette egy „kórházi séta” keretén belül. A minőségi betegellátás feltételeinek megteremtése érdekében a kórház hotelépületének földszintjén egy új sürgősségi betegellátót alakítottak ki, ahol a sebészeti, a szemészeti, valamint a fül-orr-gégészeti pácienseket látják majd el. az új, több ágyas betegmegfigyelővel is ellátott kiszolgáló egység augusztus elsejétől fogadja majd a betegeket ügyeleti időben, ám a tervek szerint a sürgősségi ellátót a későbbiekben a nap 24 órájában szeretnék majd üzemeltetni. A helyiségbe két bejárat is vezet: az egyiket a gyalogos forgalomnak, a másikat pedig – a József Attila utca felől – a mentőknek alakították ki.

Szintén újdonság, hogy költséghatékonysági okokból immár új helyen, de sokkal kisebb alapterületen működik a laboratórium. Nemrégiben újult meg a gyöngyösi kórház gasztroenterológiai műszerparkja is, melyre 30 millió forintot szántak, és ugyanennyit fordítottak a két vizsgálóból, egy betegmegfigyelőből, valamint a két fürdőszobából álló diagnosztikai részleg kialakítására is. Az itt található gyomor- és vastagbéltükrözésre alkalmas gépek a kor követelményeinek megfelelő csúcstechnológiát képviselnek, hiszen nem csak vizsgálatokra, hanem kisebb műtétek elvégzésére is alkalmasak.

A HospInvest Zrt. és a város önkormányzata által kötött szerződésnek egyik kitétele volt, hogy a Jókai útról a kórházba kerül a pszichiátriai járóbeteg gondozó, ami az előzetes megállapodásnak megfelelően meg is történt. A rendelőt az intézmény gazdasági épületének földszintjén alakították ki. A „kórházi séta” kapcsán Gászpor Jenő, a HospInvest Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt egy év alatt sikerült teljesíteniük mindazt, amit a várossal kötött működtetési szerződésben kölcsönösen megfogalmaztak. A vállalások közül azonban még hátra van néhány feladat. Ezek közül az egyik a tüdőbeteg-gondozó átköltöztetése a kórház területére, valamint a kórház gyógyszertárának felújítása és korszerűsítése. Ez utóbbi már el is kezdődött, és várhatóan az őszre el is készül. Mindemellett tervezik egy radiológiai központ kialakítását is, ahol teljeskörűen el tudják majd látni a betegeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!