Közélet

2010.10.11. 18:23

Az OVB szerint sem kell újra szavazni

Az Országos Választási Bizottság (OVB) vasárnap este helyben hagyta a Területi Választási Bizottság (TVB) elsőfokú határozatát.

HEOL


Ismeretes: a TVB pénteki egri ülésén érdemi vizsgálat nélkül elutasította a helyi Fidesz-alelnök, Buktáné Penderik Edit kifogását, amelyben – megvesztegetésre hivatkozva – a füzesabonyi választási eredmény megsemmisítését, a voksolás megismétlését kérte. Az „érdemi vizsgálat nélkül” kitétel hangsúlyozottan jogi kategória, ugyanis Buktáné okiratokat csatolt, tanúk meghallgatását is javasolta. Ám kiderült: az esetleges jogsértő cselekmények legkésőbb október 3-án zajlottak, ellenük október 5-én 16 óráig lehetett volna panasszal élni, e határidőből Buktáné kicsúszott. Az OVB döntése ellen két napon belül a Legfelsőbb Bírósághoz lehet fordulni.


A TVB elutasított egy ostorosi kifogást, amely ugyancsak a választók befolyásolásával volt összefüggésben, s helyt adott egy hevesi panasznak, újra elrendelvén a voksolást a 9. számú szavazókörben. Jogorvoslatok nyomán e két ügy a Heves Megyei Bíróság elé került, a döntésről lapzártánkig nem kaptunk információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!