Közélet

2016.05.25. 14:17

Szavazzatok a legjobbra!

Végéhez közelít a 2015/16-os színházi szezon. A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu jóvoltából most újra voksolhatnak lapunkban a legjobbakra.

HEOL

Végéhez közelít a 2015/16-os színházi szezon, s már hagyomány, hogy a közönség tagjai nemcsak az előadások utáni tapssal, hanem az évad végén a szavazataikkal is honorálják a nekik legkedvesebb előadásokat, művészeket. A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu jóvoltából most újra voksolhatnak lapunkban a legjobbakra. Kiadónk számára kiemelten fontos a kultúra támogatása, ezért igyekszünk – lehetőségeinkhez mérten – kivenni a részünket az ilyen kezdeményezésekből. Azt reméljük, hogy a színházi kultúrán keresztül a fiatalság olyan értékekhez és élményekhez jut, amit talán a különböző sajtóorgánumok nem kellő hangsúllyal képviselnek.

Érdemes felidézni, hogyan is teltek az elmúlt hónapok. A nagyszínpadon a nézők körében igen nagy népszerűségnek örvendő, Nagy Viktor által rendezett József és a színes szélesvásznú álomkabáttal indult az évad, majd a Blaskó Balázs rendezte Utazás az éjszakába következett. Természetesen a fiatalabb korosztálynak is kedveztek: a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen szeretnivaló zenés mesejátékot vittek színre A Hókirálynő címmel, januártól már A Kis Herceg, februártól pedig Szőke Andrea, Mese a fiókból című darabját is láthatta az ifjú közönség. A stúdiószínpad sem árválkodott sokáig: novemberben Karl Wittinger optimista drámáját, az Ismeri a tejutat? mutatták be, majd a táncművészek produkciója ">az Egyenes labirintus következett, amit Mészáros Máté koreografált. Decemberben aztán ismét nagyot dobbantottak a nagyszínpadon: Halasi Imre rendezésében a Charley nénjét láthatta a közönség.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Mese a fiókból - Klepács Andrea, Sata-Bánfy Ágota, Fehér István, Szél Anikó, Lisztóczki Péter, Balogh András Fotó: GGSZ
[/caption]

A szezon folytatásaként a GG Tánc Eger és az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat közös táncátirata, a Traviata nyűgözte le a nézőket, teljes joggal. Ezek után Gál Elemér Héthavas című regénye nyomán vitték színre a Héthavas gyermekeit, amit Beke Sándor rendezett. Baráth Zoltán még két produkciót jegyzett: az Öreg néne őzikéje és a Hófehérke a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója volt. Az évad végén a teátrum igazgatója is készült egy bemutatóval, Páskándi Géza Vendégség című drámáját állította színpadra.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Charley nénje - Nagy Barbara, Rácz János, Babócsai Réka Fotó: GGSZ
[/caption]

Szavazni a HEOL Facebook-oldalán és a Heves Megyei Hírlapban többször is megjelenő szavazólappal lehet. Töltsék, majd vágják ki, ragasszák fel egy levelezőlapra vagy tegyék borítékba.

Beérkezési, lájkolási határidő június 1.

A szavazatokat a következő címre várjuk: 3300 Eger, Trinitárius utca 1.! Egy borítékban több voksot is küldhetnek, minden szelvény egy szavazatot ér, de csak a lapból kivágott, eredeti példányt fogadjuk el. A beérkezett lapok összesítése után derül ki, hogy a szavazatai alapján kik lesznek a 2015/16-os egri színházi évad közönségdíjasai. A szavazók között 5 színházi bérlet is gazdára talál. A közönségdíjak átadása az évadzáró társulati ülésen, június 3-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!