Helikopter

2023.04.17. 18:41

Felszállt a csodagép: a világ legjobbja a verpeléti helikopter

A Radar stábja az égbe repült a legújabb magyar gyártású repülővel.

HEOL

Forrás: Facebook/Hungaro Copter Ultralight Helicopter

A Hír TV Radar című műsorának április 14-ei adásában mutatták be a legújabb magyar szenzációt, ami nem más mint az ultrakönnyű helikopter. A riportból megtudhatják a nézők, hogyan és hol is készült a találmány. A stáb tagjai egy tesztpilótával fel is szálltak vele. 

–Ultrakönnyű kategóriájában a világ legjobbja, akár 200 km/h-s sebességgel képes menni, és 10 ezer láb magasságba tud emelkedni. Többek között ezek a legfőbb tulajdonságai a 100 százalékban magyar gyártású helikopternek. Ezt a modern vasmadarat Verpeléten álmodták meg, majd rakták össze. A verpeléti helikopter fejlesztés egyedülálló, egész Európában is csak néhány cég vállalkozik erre a feladatra, ugyanis komoly szakmai tudás kell hozzá. Az első prototípus 5 éven át készült – tudhattuk meg a Radar című műsor riportjából. 

,,Kollegákkal eldöntöttük, hogy próbáljunk meg építeni egy helikoptert..." nyilatkozta Farkas Gábor a Hír Tv stábjának

Az alkatrészek 90 százalékát helyben készítik, egyedi magyar innováció és szabadalom. Elsősorban oktatás céljából gyártják a helikoptereket, de alkalmas felderítésre, mentésre és védelmi célokra is alkalmas.  Többek között ezek az információk is elhangzanak a Hír Tv adásában. 

Főoldali képünk forrása: Facebook/Hungaro Copter Ultralight Copter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!