A költségvetési tervezet volt az egri közgyűlés központi témája

Az idei költségvetési tervezet volt a szerdai közgyűlés központi témája, amit az előzetes várakozásoknak megfelelően hosszasan tárgyalt a grémium.

G. Zs.

Hatórás vita előzte meg a költségvetés tervezetének elfogadását a közgyűlés szerdai ülésén Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Már a napirendi pontok előtti felszólalásokból kiderült, a költségvetés megtárgyalása hosszas procedúra lesz, hiszen Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azzal kezdte az ülést, hogy meglátása szerint az idei tervezetet nem előzte meg érdemi egyeztetés.

Emiatt a képviselőtársaival több hozzászólást is terveznek. Mirkóczki Ádám polgármester ugyanakkor elmondta, minden képviselőtől bekérték, hogy milyen fejlesztéseket kívánnak a körzetükben megvalósítani. A megyeszékhely első embere hangsúlyozta, sok esetben meg van kötve a kezük, hiszen a költségvetés 70-80 százalékban örökölt, ezekhez a pénzekhez nem tudnak hozzányúlni. Oroján Sándor nehezményezte, hogy a tervezetben az önkormányzat 590 millió forintot akar kifizetni a Volánbusz Zrt.-nek. Szerinte a pénzért a polgármesternek harcolnia kellene, ahelyett, hogy egyszerűen kifizeti az összeget. Mirkóczki Ádám részletezte, hogy ha egy önkormányzat közszolgáltatást vesz igénybe, akkor kötelező kifizetni a többletköltséget. Ha nem fizetnek, az is előfordulhat, hogy nem lesz buszközlekedés Egerben, hiszen ez az összeg 2018 óta halmozódik.

Hatórás vita előzte meg a költségvetés tervezetének elfogadását a közgyűlés szerdai ülésén Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A hatórás vita után, pár módosítás után, 11 igen és 7 nem szavazat mellett, végül elfogadta a közgyűlés Eger 2020-as költségvetését.

Sürgősségi indítványt is benyújtott a polgármester, reagálva a koronavírussal összefüggő történesekre. A testület egyhangúlag elfogadta a javaslatot, hogy kezdeményezik bizottság létrehozását, melyben az önkormányzat, a kormányhivatal, az ÁNTSZ és az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet működik együtt, hogy ha baj van, akkor gyorsan tudjanak reagálni.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap csütörtöki lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában