A vírus miatt máshogy nyílt meg újra a Mátra nagy múltú hotelje

Eredetileg 2018-ban nyitott volna a szálloda, de a munkák nem várt csúszása miatt többször elnapolták, s idén áprilisra halasztották a megnyitót. Még 1976 áprilisában fogadta az első vendégeket, így az évfordulón jelképesen kitárja kapuit, de a vészhelyzet miatt nem működhet.

Sz. M. L.

A megnyitón Nehéz Tamás mondott beszédet. A négycsillagos szálloda a természetes elegancia jeles képviselője lett Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A szálloda 2018 áprilisára tervezett nyitása nem valósult meg, és a hosszú várakozás és megfeszített munka eredményeként végül idén április 3-án pontosan 44 évvel az Avar Hotel 1976-os megnyitása után ugyan zártkörűen, de sor került a megnyitásra. A próbaüzem pozitív visszajelzései után ma már teltházzal üzemelne a szálloda, ám a jelenlegi helyzet miatt átmenetileg szüneteltetni kényszerülnek az üzemeltetést.

Darvas Zoltán, az impozáns hotel tulajdonosa kérdésünkre korábban elmondta: bár gőzerővel dolgoztak, kiderült, hogy nem tudták tartani az eredeti nyitás időpontját. Most működhetne, ha lenne vendég. Az Avar újjászületése új lendületet adhat a mátrai turizmusnak, amiből a helyben élők is profitálhatnak.

Megnyitóbeszédében Nehéz Tamás, a szálloda igazgatója kiemelte, március 22-én határozatlan időre felfüggesztette működését a létesítmény. – Ám örömmel jelentem, a próbaüzem sikeresen zárult, így a korlátozások feloldásával készen állunk arra, hogy a vendégeink részesei lehessenek az élmény újjáéledésének – fogalmazott.

A megnyitón Nehéz Tamás mondott beszédet. A négycsillagos szálloda a természetes elegancia jeles képviselője lett Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hiesz György, Gyöngyös polgármesterere, majd Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is szólt a megjelentekhez.

Darvas Zoltán ünnepélyes szalagátvágásával normál körülmények között megkezdődhetne a szálloda új élete, amely kívül és belül is teljesen megújult, több épületrésszel bővült. A 98 szobából öt szobakategóriát alakítottak ki, a superior szobától egészen a VIP lakosztályig. Két szinten, ezer négyzetméteren wellness és spaoázis nyújt kikapcsolódást, vízi élményelemekkel tarkított fedett, illetve gyermekmedencével, jakuzzival, szaunavilággal.

Az egységes belső tervezőmunka letisztult formájával, színeivel összhangba hozza az épített és a természeti környezetet. A tapéták, szőnyegek mind egyedi tervezésűek, tökéletesen harmonizálnak a környék színvilágával, formáival. A falak és a szőnyegmotívumok a hegy növényvilágát idézik, a szobaszámok is élő mohaágyba helyezték. A Hotel Avar hozzá méltó köntösben ébredt hosszú álmából, a Mátra új ékköveként.

Fontos a szálloda a helyieknek is

A Mátra közepén az Avarban, nem jövök én sosem zavarba – kezdetű dallal nyílt meg 1976. április 3-án a legendás Avar Szálló – mondta Nehéz Tamás. Rövidesen országos népszerűségre tett szert, a neve szakmai berkekben és a vendégek körében egyaránt jól csengett. A szálloda közel tíz éve áll üresen. Sorsa mindvégig sokakat érdekelt, a mátrafüredi polgárok gyakran foglalkoztak a témával lakossági fórumokon is. Mikor bővíteni kellett a meglévő épületet, csak a ­mellette lévő fenyves kivágásával lehetett. A tulajdonos ígéretet tett rá, hogy a hátsó fás park megmarad jelenlegi formájában és ugyanúgy a helyiek és látogatók rendelkezésére állhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában