Egerbe látogatott Soltész Miklós államtitkár

A Főegyházmegyei Karitász Központ meghívására csütörtökön a megyeszékhelyre látogatott Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár.

T. Z.

Eger, 2020. prilis 30. Soltsz Mikls, a Miniszterelnksg egyhzi s nemzetisgi kapcsolatokrt felels llamtitkra, a Nemzeti Humanitrius Koordincis Tancs (NHKT) elnke (j) az Egri Fegyhzmegyei Karitsz munkatrsaival seglycsomagokat pakol az intzmny udvarn Egerben 2020. prilis 30-n. Az Egri Fegyhzmegyei Karitsz a vlsghelyzetben nkntesek bevonsval 50 teleplsen segt a fegyhzmegye terletn (Borsod, Heves s Jsz-Nagykun-Szolnok megye K-i rsze), az egri kzpontban sszelltott csomagokat (szjmaszkok, kzferttlentk, mosszerek, tartslelmiszerek) Ptervsrra viszik, ahol nagycsaldosok s egyedlll idsek kapjk azokat meg. MTI/Komka Pter

Fotó: Komka Péter

Árvai Ferenc, a Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója köszöntése után Soltész Miklós – aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnökeként jelent meg a rendezvényen – kiemelte: ha a világjárvány után szeretnénk újraindítani a gazdaságot, akkor nagyon fontos, hogy a jövőben hazai termékeket vásároljunk. Szavai szerint ebben az esetben munkát adunk a magyar embereknek, és ezzel egyfajta karitatív tevékenységet is végzünk. Az államtitkár külön köszönetet mondott a karitatív szervezeteknek, akik sok helyen segítenek, nemcsak élelmiszerekkel, hanem olyan eszközökkel, amelyek elengedhetetlen részei a védekezésnek. Az önkéntesek szerepéről azt mondta: továbbra is számítanak a segítségükre, már csak azért is, mert még hosszú küzdelemre van kilátás.

Soltész Miklós külön köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, és azoknak az embereknek, akik az elmúlt időszakban fegyelmezetten viselték a korlátozásokat, annak ellenére is, hogy sok tekintetben megváltozott az életük. Felhívta továbbá a figyelmet, hogy továbbra is figyelni kell az idősekre, leginkább a krónikus betegekre, a szabályokat pedig be kell tartani. Örömmel jegyezte meg, hogy a veszélyhelyzetben láthatóan nagy az adakozó kedv, az emberek szeretnének segíteni a rendkívüli helyzetben.

A sajtó jelenlétében elhangzott tájékoztatót követően önkéntesek csomagolták össze az államtitkár által egy fogyatékkal élőket foglalkoztató cégtől hozott adományokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában