Koronavírus: az egri egyetem megtette a szükséges lépéseket

A koronavírus rohamos terjedése kapcsán az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) minden szükséges óvintézkedést megtesz.

M. H.

Felkészült arra, hogy szükség esetén további intézkedéseket foganatosítson – tájékoztatott az egyetem közleményben. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályával iránymutatást kérve a hatékony megelőzéssel kapcsolatos lépésekről.

– Intézményünk egri, illetve gyöngyösi campusán összesen 40 kínai hallgató tanul, akiknek egy részletes kérdőívet kell kitölteniük a szorgalmi időszak kezdete előtt. Ez alapján eldönthető a vírus hordozásának kockázata. Amennyiben ez felmerül, de a hallgató panaszmentes, kéthetes felmentéssel kérjük a közösségektől való távolmaradásukat – írják.

Egyeztettek az egri Markhot Ferenc Kórház és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház vezetésével a fertőzés tüneteinek jelentkezésekor való teendőkről, de természetesen intézményi szinten is felkészültünk arra, hogy esetleges érintettség esetén jelezzük ezt a megfelelő szakhatóságnak, valamint szükség esetén a beteg elkülönített elhelyezése is biztosított.

– Az EKE számára fontos a hallgatók és oktatók egészsége. A különféle vírusok által terhelt időszakban fokozottan odafigyelünk a mosdóhelyiségek gyakoribb fertőtlenítésére, kollégáinkat s hallgatóinkat is folyamatosan tájékoztatjuk a megelőzés, és a cseppfertőzés elleni védekezés fontosságról, kiemelve a gyakori kézmosás szükségességét – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában