Kultúra

2010.03.17. 09:29

Báthory-maratonra készül az egri társulat

Márton László Báthory Zsigmondról szóló történelmi drámatrilógiája köré egész programsorozatot szervez a Gárdonyi Géza Színház.

HEOL

Egyedülálló vállalkozásba fog az egri teátrum. Az elmúlt évadokban nemcsak bemutatta Márton László drámatrilógiáját, A nagyratörőt, Az állhatatlant és végül A törött nádszálat, hanem március 18-19-20-án mini Báthory Fesztivált szervez a történelmi játék köré.

A program részét képezi március 18-án, csütörtökön délután fél négy és öt óra között egy beszélgetés színészekkel a színház átriumában. Vendégként köszönthetik majd Rudolf Pétert és Eszenyi Enikőt, akik az 1994-es hangjáték változat főszereplői voltak, illetve Schruff Milánt, Bozó Andreát és Mészáros Mátét. Este héttől a színpadon A Nagyratörő.

Pénteken este öt órától az alkotókkal találkozhatnak az érdeklődők a teátrumban. A vendégek Csizmadia Tibor rendező, Márton László író, Radnóti Zsuzsa irodalmi munkatárs, illetve Várkonyi Gábor, történész lesznek. Utóbbi bemutatja Báthory Zsigmond korát, miközben összeveti az utóbbi idők legsikeresebb történelmi mozijával, a Báthory című filmmel. Este hét órától Az állhatatlant láthatja a közönség. Szombaton este öt órakor kezdődik beszélgetés a dráma-trilógiáról kritikusokkal, majd héttől A törött nádszálat adják elő a művészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!