Kultúra

2011.09.15. 15:47

Az Urániába jön New York

Kiss Lajos, az Agria Film Kft. ügyvezetője szerint a moziban mindig sötét van. Október 15-étől azonban a New York-i Metropolitan operacsillagai ragyogják be az egri Uránia Filmszínházat.

B. R.


Az országban ez a negyedik, az északi régióban pedig az egyetlen olyan mozi, ahol kiépült a technikai háttér, és vágatlanul, HD minőségben közvetítik az előadásokat. Az operák négy-öt órás időtartamúak, a szünetekben a kulisszatitkokba pillanthatnak bele a műfaj szerelmesei az alkalomhoz illő környezetben.


Novembertől egyébként Uránia Kabaré címen a klasszikus konferanszié jelenlétére épülő műfajt idézik föl a Gárdonyi Géza Színház színészei az Uránia moziban, csütörtökönként örökzöld kabarétréfákat láthat a közönség. A produkciók állandó szereplője Beleznay Endre lesz, de időről időre más neves előadók is föltűnnek majd. Blaskó Balázs színidirektor elmondta: tíz év után újra Egerben alkot Aldobolyi Nagy György, aki zene- és szövegíróként kapcsolódik be a munkába, míg a jeleneteket Moravetz Levente rendezi majd. Ő állította színpadra a világszerte népszerű Vagina monológok című darabot is, ami októbertől lesz látható az Uránia Revüszínház színpadán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!