Labdarúgás

2024.02.26. 10:04

Klopp Szoboszlai-rajongó és Budapestre készül

A Chelsea elleni Ligakupa-győzelem után a német edző a magyar szurkolóknak is üzent.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Liverpool–Burnley mérkőzésen a liverpooli Anfield stadionban 2024. február 10-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

A labdarúgó angol Ligakupa vasárnapi döntőjében a Liverpool hosszabbításban 1–0-ra nyert a Chelsea ellen. A finálét sérülés miatt kihagyó Szoboszlai Dominik az első trófeáját nyerte a Liverpool játékosaként. Jürgen Klopp felszabadultan nyilatkozott a lefújás után, és nem feledkezett meg a magyar válogatott csapatkapitányáról sem.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa és Jürgen Klopp vezetőedző
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) és Jürgen Klopp vezetőedző az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC–Chelsea mérkőzésén Liverpoolban 2024. január 31-én
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

Szoboszlai Dominik két gólt szerzett a Ligakupában a döntőig vezető úton, a londoni fináléban azonban sérülés miatt nem játszhatott. A finálét Virgil van Dijk 118. percben fejelt találata döntötte el. A magyar válogatott csapatkapitánya a lefújást követően az ünneplésből alaposan kivette a részét: örömében szinte ráugrott az edzőjére, majd berohant a pályára, hogy a társaival ünnepelje meg a sikert – olvasható az Origón.

Tinikkel nyert a Liverpool

A Liverpool az első angol csapat, amely tizedszerre is megnyerte a Ligakupát. Jürgen Klopp a mérkőzés után adott interjújában elmondta, hogy edzői karrierje egyik legkülönlegesebb döntőjének tartja a Chelsea elleni sikert.

A német edző kiemelte, hogy a rengeteg sérült miatt a hosszabbításban gyakorlatilag tinédzsereket kellett pályára küldenie, és sokan esélytelennek tartották emiatt a csapatát. Ennek ellenére mégis sikerült megnyerniük a döntőt, és így a tavaly nyáron Liverpoolba szerződött Szoboszlai Dominik első trófeáját nyerte az angol csapattal. Az interjú végén a német edzőtől megkérdezték, hogy mit üzenne Magyarországra, ahol, részben Szoboszlai Dominik miatt, rengeteg szurkolója van a csapatának – írta meg az Origó.

Szoboszlai lesz Klopp budapesti idegenvezetője

Az biztos, hogy én is Szoboszlai-rajongó vagyok, és tudom, hogy Magyarország egy nagyszerű ország, noha még nem voltam ott eleget. Egyértelműen a következő úti céljaim között van Budapest, és Dominik majd elmondja, hogy hova érdemes ellátogatnom

– nyilatkozta a német edző.

A Liverpool legközelebb szerdán este, az Anfielden, a Southampton elleni FA-kupa nyolcaddöntőben lép pályára, remélhetőleg már Szoboszlaival a keretben.

Angol Liga-kupa, Döntő

Chelsea–Liverpool 0–1 – hosszabbítás után
Gólszerző: Van Dijk (118.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában