Hirdetés

2023.10.25. 11:03

Anyagbeszerzői álláslehetőségek Zalaegerszegen

Az anyagbeszerzők kulcsfontosságú szerepet játszanak a vállalatok működésében és eredményességében, hisz tevékenységük révén kerülnek az adott cégekhez a termeléshez szükséges alapanyagok és források. Ezen pozíciók betöltésre pedig megannyi lehetőség adódhat az olyan nagyobb városokban, mint Zalaegerszeg. Ha tehát el tudnád magad képzelni egy ilyen felelősségteljes logisztikai pozícióban, mindenképpen kövesd figyelemmel a zalaegerszegi álláskínálatot!

Heol.hu

Forrás: Freepik / ZalaegerszegAllas.hu

Milyen feladatokat lát el egy anyagbeszerző?

Az anyagbeszerző munkája meglehetősen sokrétű és izgalmas, benne számos kihívást jelentő feladattal. Fontos felelőssége többek között a beszállítók felkutatása, melynek során kiválasztja azokat a potenciális partnereket, akik szállítani tudják a szükséges alapanyagokat vagy termékeket a vállalat számára. Ajánlatot kér tőlük, majd tárgyalásokba bonyolódik azokkal, akiknek ajánlata összhangban van a cég elképzeléseivel, a beszerzési stratégiában foglaltakkal.

A kért árajánlatok jellemzően olyan szempontokat tartalmaznak, mint például az árak, a fizetési feltételek, továbbá a szállítási feltételek. A beszerző dolga, hogy igyekezzen a lehető legkedvezőbb kondíciókat kialkudni a vállalata számára. Az egyezség létrejöttét követően a beszerző idővel leadja a megrendelését, majd nyomon követi a szállítási folyamatot, azaz végig kapcsolatban marad a beszállítóval.

Munkája során a készletkezelés a feladatainak egy meglehetősen nagy szeletét teszi, hisz folyamatosan tájékozódnia kell a készletszintekről annak érdekében, hogy előre tudjon tervezni a következő beszerzéseket illetően. Ez természetesen sok kapcsolattartói tevékenységet jelent, azaz munkáját a termeléssel és a raktárral együttműködve végzi.

Mindezen teendői mellett pedig elemzői, illetve adminisztratív feladatai is akadnak. Előbbi alatt értjük például a piacelemzést, amelynek során figyelemmel kíséri az árváltozásokat és a kínálatot, továbbá adott esetben javaslatokat tesz a beszerzési stratégia módosítására. Utóbbi kapcsán pedig a beszerzési tranzakciók rögzítését, valamint az anyagbeszerzéssel kapcsolatos dokumentációk és nyilvántartások vezetését érdemes kiemelni, mint fontos adminisztrációs tevékenység.

Anyagbeszerzői pozíciók Zalaegerszegen 

A logisztikán belül a beszerzői állások gyakran előfordulnak a ZalaegerszegAllas.hu oldalon. A munkakör megjelenésére többek között a ZalaegerszegAllas.hu kínálatában is volt példa. Egészen pontosan egy egyedi mérőműszerek gyártásával foglalkozó cég hirdette az állást, ahol is a korábban említett beszerzői feladatok számlázási és egyéb kereskedelmi teendőkkel is kiegészültek.

Összességében tehát a beszerzői munkakörök rendkívül változatosak lehetnek, és munkáltatótól függően egyéb, mégis a beszerzéshez kapcsolódó teendőkkel is kibővülhetnek. Érdemes tehát nyomon követnie a ZalaegerszegAllas.hu felületét azoknak, akik el tudják magukat képzelni egy ilyen sokrétű pozícióban.

Kik pályázhatnak eséllyel az anyagbeszerzői pozíciókra?

A beszerzői állásokhoz általában elég a középfokú végzettség, ám kétségkívül előnnyel indulnak azok, akik felsőfokú képesítéssel rendelkeznek, különösen, ha az a logisztikához vagy a kereskedelemhez kötődik. Gyakori követelmény továbbá a logisztikai tapasztalat, bár néhány pozíció a pályakezdőknek is lehetőséget kínál, akár Zalaegerszegen is. Fontos emellett az MS Office programok magabiztos ismerete, valamint olykor a vállalatirányítási rendszerek használatában való jártasság is.

A nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatok esetében a tárgyalóképes idegennyelv-tudás (főként angol) is elengedhetetlen lehet. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a pontosság, a szervezettség, az önállóság, valamint a kiváló kommunikációs- és problémamegoldó képesség bír kiemelt jelentőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában