Hirdetés

2023.10.28. 00:00

Legyél Te is Wigneres!

Heol.hu

Technikumi képzéseinket négy szakmai ágazatban hirdetjük a meg a 2024/2025. tanévre: gépészet, informatika és távközlés, honvédelem (honvéd kadét) és sport ágazat.

A gépészet és informatika ágazaton belül három tagozatot választhatnak jelentkezőink. Az általános tagozat a hagyományos tantervek szerinti képzésben részesül. A reál tagozatunkat kifejezetten a felsőoktatásba készülőknek ajánljuk. A matematika és fizika emelt óraszámú és szintű oktatása sikeresen felkészíti tanulóinkat az emelt szintű érettségire, ezáltal a továbbtanulásra. Az angol nyelvi előkészítő osztályban a 9. évfolyam előtti évben idegen nyelvből intenzív nyelvi felkészítést kapnak a tanulók: heti 18 órában tanulnak angolt. Folytatásaként a tizedik–tizenharmadik évfolyamokon emelt óraszámú oktatás keretében biztosítjuk a lehetőséget a tanulóknak a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi vizsga letételére. Az előkészítő évfolyamon második idegen nyelvként németet is tanulnak diákjaink.

 

A honvédelem ágazat (honvéd kadét képzés) keretében a tiszti, illetve altiszti továbbtanulás irányába segítjük tanulóinkat elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításával. A kadétok saját gyakorló ruházatot és felszerelést kapnak, valamint az ágazati ösztöndíjon kívül a 9. évfolyam második félévétől, tanulmányi átlaguk függvényében, Béri Balogh Ádám honvédelmi ösztöndíjban részesülnek. Tanulóink civil, honvéd kadét informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető végzettséget szereznek.

A sport ágazaton sportedző–sportszervező irányba készítjük fel tanulóinkat. A képzés fő sportága a labdarúgás. A sportedző–sportszervező szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer ismereteit, játék- és versenyszabályait.

Nyílt napjainkat 2023. november 23-án és november 30. tartjuk. Regisztrálni a www.wignerkozepiskola.hu honlapon lehet.

Kövess bennünket közösségi felületeinken is (Facebook: @wignerkozepiskola; Instagram: @wignerjeno)!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában