Szponzorált tartalom

2020.10.07. 12:21

Okos megoldást keresel a nyomtató toner újrahasznosítására?

Címkék#pr cikk

Az irodai felszerelések folyamatosan fogyó eszköze a nyomtató toner. Nem csupán a pótlása probléma, hanem a kiürült tonerek kezelése is, de van egy remek megoldás, ami egyszerre gazdaságos és zöld.

Az irodai fogyóeszközök pótlása folyamatos feladat és egyben folyamatos gond. Nem csupán az újra rendelés kérdését kell megoldanod, de kezelni kell a kiürült tonereket is, hiszen nem dobhatod egyszerűen a kukába.

A nyomtató toner veszélyes hulladék

A 102/1996. számú kormányrendelet szerint a fénymásolók és nyomtatók elhasznált festékkazettái és tintapatronjai irodatechnikai berendezésnek minősülnek, és ezzel együtt a veszélyes hulladék kategóriába sorolódnak. Megfelelő helyre történő elszállításukról és kezelésükről a felhasználónak kell gondoskodni, ami nem csupán költségekkel jár, hanem adminisztratív vonzata is van. Ha a tonereket nem hasznosítják újra, akkor a veszélyes hulladékokra vonatkozó előírásoknak megfelelően szerepeltetni kell a hulladékbevallásban is. Ezáltal pedig a nyomtató toner dupla probléma.

A kiürült nyomtató toner, mint irodatechnikai berendezés, veszélyes hulladéknak minősül

Környezetkímélő megoldás

Szerencsére már erre is vannak okos megoldások. Az eredeti nyomtató patron helyett vásárolj utángyártott nyomtató tonert, és több legyet ütsz egy csapásra. Az utángyártott nyomtató tonerek úgy készülnek, hogy a kiürült eredeti festékpatronokat felvásárolja egy cég, vagy egy bolt, és utántölti azokat. Mivel a tonerek is komplex irodatechnikai berendezések, csak szakszerűen és megfelelő előírások betartása mellett lehet őket ilyen formán újrahasznosítani. Az utángyártás segítségével azonban egy drága alkatrészt lehet megmenteni a hulladékba kerüléstől, el is szállítják az irodádból és még pénzt is kapsz érte.

Válassz utángyártással foglalkozó boltot: garantált a kedvező ár és kezelik a használt tonereidet

Dupla nyereség: válaszd jól a toner boltot

Duplán nyersz, ha eleve utángyártott tonert vásárolsz és olyan helyről, ahol a forgalmazó visszaveszi és újratölti, ha kiürült. Ezért érdemes alaposan megnézni, honnan vásárolsz és olyan helyet választani, ami foglalkozik utángyártott tonerek töltésével. Az új toner kiszállításakor egyszerűen elviszik a kiürült patronokat és leszámítják az árát a friss tonerek árából. Arra figyelj, hogy az elszállítást ugyan sok cég vállalja, de ha nem foglalkozik utángyártással, akkor nem kapsz visszatérítést az üres tonerek után.

Ha jól választod a toner boltot, folyamatosan biztosított az iroda nyomtatóanyagokkal való ellátása, nem halmozódnak fel az üres patronok és a lehető legkörnyezetkímélőbb megoldást választod, ami ma a piacon elérhető. Érdemes hát kicsit kutakodni.

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában