Szépségverseny

2024.04.06. 17:45

Tündérszépek: ne szalaszd el életed lehetőségét, már csak két hét van hátra, hogy jelentkezz!

2024-ben immár ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már jelentkezhetnek a Heves vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek. Ne késlekedj, a jelentkezésre április 22-ig van lehetőséged!

Heol.hu

A korábbi évekhez képest több újdonságot is bevezettünk. Idén 18-35 év közöttiek nevezhetnek a regionális szinten induló országos megméretésre. A dicsőség mellett, hogy ők képviselhetik szűkebb hazájukat a fináléban, értékes nyeremények és élmények is várják a Tündérszépek résztvevőit.

Pócs-Nagy Boglárka sminktanácsokkal is szívesen ellátja Tündérszépek versenyzőit
Pócs-Nagy Boglárka sminktanácsokkal is szívesen ellátja Tündérszépek versenyzőit
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Heves vármegye szépségei Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

Az első, regionális fordulóból három lány jut tovább az őszi, országos döntőbe. A mezőny legmagasabb értékelését kapó, de az ítészek által nem kiválasztott versenyző közönségkedvencként még egy szavazáson megméretheti magát a másik hat régió „szívkirálynőivel”. A központi közönségszavazás nyertese is bejut a 22 fős fináléba.

A tökéletes smink titka

S azokat, akik kedvet kaptak a jelentkezéshez, korábbi cikkünkben már elláttuk számos tanáccsal, amely megkönnyíti a fotózásra, s a versenyre való felkészülést. Pócs-Nagy Boglárka egri kozmetikust, sminkmestert egyebek mellett arról is kérdeztük, hogy mi a tökéletes smink titka.

– Ha a hétköznapi megjelenésünkről van szó, itt is érdemes az egyszerűségre törekedni és multifunkciós termékekben gondolkodni. Egy mindennapos, gyors sminkhez fontos egységesíteni a bőrünket. Itt megjegyezném, hogy az alapozón túl már szuper színezett fényvédők és hidratálók is elérhetőek. Ezen felül, ha az arcunkon pattanások vagy bőrhibák vannak, azokat érdemes korrektorral tompítani. Adjunk egy kis életet a bőrünknek egy lágy pirosítóval vagy bronzosítóval, igazítsuk meg a szemöldökünket és ragadjuk meg a kedvenc szempillaspirálunkat, amivel megemeljük a tekintetünket. Végül pedig ízlés szerint egy rúzzsal vagy egy szájfénnyel fejezzük be a reggeli ötperces sminkünket.

Arra is kíváncsiak voltunk, melyek azok a sminkhibák, amelyeket a leggyakrabban elkövetünk.

– A leggyakrabban elkövetett sminkhibák szerintem a rossz berögződések mentén ragadnak meg – emelte ki a szakember. – Még mindig gyakran előfordul az alapozó helytelen színválasztása, a túlrajzolt szemöldök vagy szájkontúr, a nem megfelelő helyre húzott szemceruza és az el nem dolgozott kontúrok. A tanácsadások során én azt tapasztaltam, hogy gyakran túl erősek a mozdulatok, a kelleténél bővebb az anyaghasználat és kevesebb a türelem az eldolgozásra. Egy jó sminknek nem a bőrünk felszínén, hanem azzal együtt kell élnie.

Gyakorolni kell a pózolást

S ha megvan a tökéletes smink, nem árt tisztában lenni azzal sem, miként érdemes felkészülni egy fotózásra. A bevált pózokkal kapcsolatban Nagy Adrienn egri fotós például azt szokta tanácsolni a modelleknek, hogy mentsenek le pár nekik tetsző divatfotót a telefonjukra. Ebből hamar kiderül, milyen fotók, pózok tetszenek nekik igazán.

A pózolást gyakorolni kell, de ez nem esett nehezére Leskó Pannának, aki elsőként állt kameránk elé
A pózolást gyakorolni kell, de ez nem esett nehezére Leskó Pannának, aki elsőként állt kameránk elé
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A kigyűjtött fotókon szereplő pózokat nyugodtan próbálják el otthon a tükör előtt annak érdekében, hogy lássák, a testalkatukhoz melyik a legelőnyösebb, s mivel tudják leginkább kihangsúlyozni a vonalaikat – hívta fel a figyelmet a fotós. – Hajban és sminkben is lehet előre gondolkodni, mert ha ezeket összegyűjtik a szolgáltatócsapatnak, megkönnyítik mindenki dolgát. Ha a modellnek van elképzelése, akkor a szakemberek eleve nem a sztenderd dolgokkal fognak hozzáállni. Férfiaknál és nőknél is vannak olyan világítási technikák, beállítások, amelyekkel előnyösíteni lehet többek között az arcot, de én nagyon szeretem, ha vannak konkrét elképzelések. Úgy gondolom, a fotózás a modellé és attól lesz különleges, ha az az ő elképzelései szerint történik. Ezért azt ajánlom, hogy a modell is készüljön, ezt ne csak a szolgáltatótól várja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában