Statisztika

2024.02.13. 11:16

Jelentős visszaesés az építőiparban Hevesben

Heves megyében az országos átlagnál nagyobb volt az építőipari munkák csökkenése.

Tóth Balázs

2023 novemberében a hazai építőipari termelés 12,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az KSH szerint az épületek építésének termelése 18,3, az egyéb építményeké 3,5 százalékkal csökkent. Heves vármegyében 6,2 milliárd forint értékben végeztek munkát az itteni építőipari cégek, ami nominálisan is elmaradt az egy évvel korábbi 6,7 milliárdtól, összességében pedig 15,5 százalékos volt a visszaesés. Megyénkben az épület építés majdnem 18 százalékkal zuhant, de értékben így is ez volt a jelentősebb, 3,84 milliárd forint. Az egyéb építmények körében bő 11 százalékos volt a csökkenés, a cégek 2,36 milliárd forintot kaptak munkájukért.

Hevesben a vállalkozások 3,7 milliárd forint értékben kötöttek új szerződést, ami 12 százalékkal maradt el az előző novemberitől, de így is csak 5,5 milliárd forintnyi megbízásuk volt, harmadával kevesebb, mint egy évvel korábban.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!