Időjárás

2023.04.10. 15:04

Melegebb volt a március Közép-Tisza vidékén, mint általában

Enyhe és csapadékos volt a mögöttünk hagyott hónap.

M. H.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) tájékoztatása szerint a kiemelt mérőállomásaik adatai alapján az idei tavasz első hónapjában területi átlagban 39,7 milliméter csapadék hullott, ami harmadával több a sokéves márciusi adatnál. A havi átlaghőmérséklet pedig 2,3 fokkal haladta meg az ilyenkor megszokott értéket.

A száraz februárt esős hónap követte, a Kötivizig területi átlagban 39,7 milliméter csapadék hullott, ami 9,8 milliméterrel haladja meg a sokéves harmadik havi átlagot. A legtöbbet Jászberényben (46,5 milliméter), a legkevesebbet pedig Mezőtúron (34,4 milliméter) mértek, de Kiskörén például 36,8-at. A havi csapadékmennyiség több mint fele, kétharmada jellemzően a hónap utolsó hetében áztatta a földet.

A Jászkunság székhelyén márciusban 8,0 Celsius fokos havi középhőmérsékletet jegyezhettek fel, ami 2,3 fokkal magasabb a sokéves harmadik havi átlagnál. A hónap során a legmelegebbet, 23,2 fokot 24-én, míg a leghidegebbet, mínusz 2,4 fokot 17-én észlelték. A kikelet hónapjában egyébként hét olyan nap volt, amikor fagyos reggelre ébredtünk.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!