bűnügy

2020.10.13. 16:50

Vádat emeltek a buszvezető ellen, aki halálos balesetet okozott Egerben

Az Egri Járási Ügyészség egy halálos közúti baleset miatt vádat emelt a napokban.

HEOL

Az ügy terheltje egy 52 éves nő, aki autóbusz vezetőként dolgozott egri munkahelyén – tájékoztatta portálunkat kedden dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a vádlott tavaly március 18-án a 14-es járatszámú helyi csuklós autóbusszal közlekedett Eger Berva városrészéből Felnémet felé, aminek során a Kovács Jakab úton megállt az úttesten kialakított autóbuszöbölben. A megállóban a harmadik ajtón át egymás mögött három utas kívánta elhagyni a járművet, közülük azonban az utolsó, egy hölgy még nem fejezte be a leszállást, amikor a figyelmetlen buszvezető rázárta az ajtót A sértett egyik lába emiatt beszorult, de a buszsofőr ezt nem észlelte, ezért elindult. A mozgásban lévő jármű magával rántotta az asszonyt, aki az útpadkáról az úttestre elesett és az autóbusz alá került. A nagy tömegű gépjármű kerekei ekkor áthaladtak a testén.

A vádlottat egy utas figyelmeztette a balesetre, azonban a nő csak nehezen tudott visszafordulni, így amikor a busszal a helyszínre értek már csak a sértett halálát állapíthatták meg.

A baleset azért következett be, mert a terhelt megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint a közhasználatú autóbusz vezetője indulási jelet csak akkor adhat, amikor az utasok fel- és leszállása befejeződött, elindulási szándékát pedig irányjelzővel csak akkor jelezheti, ha a jármű összes ajtaja becsukódott.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a buszsofőrt, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, a közúti járművek vezetésétől történő határozott idejű eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt az eljárásban eddig keletkezett 662 ezer 574 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: police.hu/archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában