tárgyalás

2021.04.26. 07:00

A járvány miatt maradt el a tárgyalása a Heves megyei férfinak, aki halálra akart gázolni 3 embert

Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében a közelmúltban több olyan ügy is szerepelt, amelyekben sok személyt idézett a bíróság. A meghosszabbított szigorított védekezés szabályai miatt e perekben nem volt tárgyalás – közölte a törvényszék sajtószóvivője.

Sike Sándor

running female silhouette on a night country road running away from pursuers by car in the light of headlights

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Költségvetési csalás, piramisjáték szervezésének bűntette és több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított büntetőperekben terveztek tárgyalást az elmúlt hetekben az Egri Törvényszéken – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivőtől. A járványügyi korlátozások meghosszabbítása miatt azonban ezeket nem tartották meg.

Ezek közt szerepelt a több emberen elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt indult eljárás is, amelyben a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat P. Zs. terhelttel szemben. A vádiratba foglaltak szerint P. haragos viszonyban volt M. J. sértettel. Konfliktusuk hátterében egy telek hasznosításával kapcsolatos vitájuk állt. A vádlott odament haragosához, szidalmazni, fenyegetni kezdte, majd egy alkalommal a sértett arcába fejelt.

M. J. a bántalmazáskor a homlok és az orr zúzódásával járó, nyolc napon belül gyógyu­ló könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A tettlegesség után úgy negyed órával ők ketten újra összetalálkoztak. A heves vita, szóváltás tovább folytatódott, miközben P. Zs. a haragosa nyakának elvágásával is fenyegetőzött, ha nem az övé lesz a vitatott telek.

Amikor a sértett a vitát befejezte, a vádlott a néhány méterre álló gépkocsijába szállt, kicsit hátratolatott, majd intenzív gázadással, járművét az előtte tízméternyi távolságra az úttest mellett álló sértett felé irányítva megindult. Elütését M. úgy tudta elhárítani, hogy egy sorompó betongyámja mögé ugrott. A terhelt megállt, hátratolatott, majd elhajtott.

A másik vádpontba foglaltak szerint a terhelt kapcsolata 2018 őszére megromlott. Felesége három kiskorú gyermekükkel elköltözött közös otthonukból. A házasságot a bíróság bontotta fel jogerősen úgy, hogy a közös vagyon megosztásáról még nem rendelkezett. P. volt házastársa és gyermekei később is tartottak a pszichés megbetegedése miatt időnként zavartan, agresszívan viselkedő vádlottól. Hogy nem volt légből kapott a félelmük, az 2019. június 25-én este 8 órakor be is bizonyosodott.

A vádlott zavart állapotban telefonon felhívta volt házastársát, amelyből tudomására jutott, hogy P. Zs.-né és egyik, a 16 éves gyermekük a Zagyva melletti gátszakaszán tartózkodik. A hívás után a vádlott a saját autójával megjelent a helyszínen, majd 25–30 kilométer per órás sebességre gyorsítva szemből szándékosan belehajtott a sértettek gáton álló járművébe, amelyben a sértettek benne ültek. Az ütközést követően a két sértett kiugrott a járműből, és menekülni kezdtek. A vádirat szerint P. Zs. azt kiabálta:

„Megöllek, kinyírlak benneteket!”

Előbb gyalogosan kezdte a sértettek üldözését, majd a járművével indult utánuk. A gépkocsival először a gát tetején, majd a napraforgótáblában folytatta az üldözést. A sértettek a közvetlen nyomukban lévő autó elől hirtelen félreugrottak, majd a gát tetejére futottak. A vádlott oda is követte őket, ám az autó lefulladt. Ezt követően a férfi kiszállt, és szidalmazva kérdőre vonta a volt házastársát amiatt, hogy az a kocsit egy idegen férfitól kapta. Mielőtt elhajtott, közölte, hogy a jármű eredetét le fogja ellenőrizni, és ha kiderül, hogy volt házastársa hazudott, megöli őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában