Előkészítő ülés

2022.01.25. 17:30

Gázpisztoly is előkerült a DK-s rendezvényen: gyűlésen elkövetett garázdaság a vád

A Demokratikus Koalíció (DK) szervezte azt a kampányrendezvényt, amelyen Dobrev Klára fellépését ellentüntetők zavarták meg. Az Egri Járási Ügyészség az elsőrendű vádlott és társa ellen garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat.

Sike Sándor

Gázpisztolyt rántott az egyik ellentüntető, büntetőper vádlottja lett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az Egri Járásbíróság előkészítő ülést tartott kedden T. I. és társa büntetőperében. Hoszné dr. Nagy Tímea, a bíróság elnökhelyettese, az Egri Törvényszék sajtószóvivője a Heolnak elmondta: a vádlottak a bűnösségüket nem ismerték el, nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság tárgyalást tűzött ki, amelyen először a vádlottakat hallgatja majd ki.

 

A tavaly június első péntekén megtartott előválasztási eseményről a Heol akkor részletesen tájékoztatta olvasóit. Mint megírtuk, a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára a Széchenyi utcán kampányolt, amikor megjelent ott három ellentüntető, akik EL-KÚR-TUK feliratú táblát tartottak, miközben egy hangszóróról az őszödi beszédet játszották be. Egy idő után szóváltás, dulakodás keletkezett, aminek a végén egy férfi gázpisztolyt rántott.

 

Az affér a párt rendezvényére érkezők és a Dobrev ellen tüntető férfiak között alakult ki, ennek volt végkifejlete, hogy előkerült a gázfegyver. A közvetlen kiváltó ok pedig az volt, hogy valaki bele akart rúgni a tüntető hangszórójába. A lőeszközt a mostani büntetőper egyik vádlottja végül is nem használta.

 

A Demokratikus Koalíció az incidensről akkor azt közölte, hogy miután Rónai Sándor EP-képviselő rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, a kiérkező rendőri egység golyóállómellénybe öltözött, és őrizetbe vette a provokátorokat. A kampányesemény ugyanakkor nem szakadt félbe.

 

A rendőrség is közleményt adott ki, ami szerint a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhármukat előállították az Egri Rendőrkapitányságra. A bűnüldözők szerint a gázpisztolyt a férfi engedéllyel tartotta. Az előállítottak akkor a Hírlapnak azt mondták, hogy egy Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai, a céljuk pedig a találkozó megzavarása volt.

Az ügyészség vádirata szerint azon a rendezvényen a másodrendű terhelt a ruházatába rejtve magánál tartotta a gáz-riasztófegyverét és különböző módokon próbálta zavarni a rendezvényt. A férfit többen hasztalanul próbálták meg távozásra bírni. Az elsőrendű vádlott T. I. is odament hozzá és társaihoz, őket szidalmazva, kezével gesztikulálva távozásra szólította fel őket, majd a sértett mellett elhelyezett kisméretű, hordozható hangfalba belerúgott és hátralépett. A hangfal megbillent, és nekiütődött a mögötte álló sértett lábának, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Ekkor a másodrendű vádlott kilépett a társai mellől az elsőrendű terhelthez, akit a mellkasán két kézzel meglökött. A vádlottak ezután egymás kezét fogva kölcsönösen előre-hátra tolták egymást, majd a másodrendű terhelt elővette a gáz-riasztófegyvert, s azt azt T. I. irányába tartotta. A cselekménynek – ami a jelenlevőkben megbotránkozást, riadalmat keltett – az időközben odaérkező járókelők és fotósok megjelenése vetett véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában