Részletek

2022.09.19. 12:51

Már az eltűnése napján megölték a Gyöngyösön holtan talált férfit - videó a helyszínelésről

Eltűnésnek indult, de szörnyű tragédia lett a vége.

G. Zs.

Nyomokat keresnek a rendőrök

Forrás: police.hu

Hétfőn délelőtt Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője és Péter Kálmán, a bűnügyi osztály vizsgálati alosztályvezetője  tartottak sajtótájékoztatót a Gyöngyösön talált holttesttel kapcsolatban.  

Soltész Bálint elmondta, a 23 éves férfi felesége bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságán, hogy nem tudja elérni férjét. Másnap meg is találták az autóját az egyik gyöngyösi építkezés mellett. Nem voltak arra utaló jelek, hogy önszántából vált volna elérhetetlenné, így indokolttá vált, hogy a Heves megyei rendőrök folytassák a keresést büntetőeljárás keretében. Az eltűntként nyilvántartott férfi felkutatására drónokat, kutyákat és csaknem 150 rendőrt bevetettek.

Mindeközben a nyomozók az építési vállalkozóként dolgozó kétgyermekes apukával munkakapcsolatban álló személyeket feltérképezték és folyamatosan hallgatták ki őket. A nyomozásba a Nemzeti Nyomozó Iroda, továbbá a Budapesti és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is bekapcsolódtak.  

A felderítés során kihallgattak egy testvérpárt is, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak, és ellentmondásos vallomást tettek. Ezzel felkeltették a rendőrök figyelmét. Emiatt elkezdték keresni a páros által használt egyik autót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált szeptember 14-én a gyöngyösi Kenyérgyár utcában.

A sajtószóvivő elmondta azt is, hogy a médiában felmerült hírekkel ellentétben nem lakossági bejelentés alapján találták meg az autót.

A jármű szemléje során – annak csomagtartójában – megtalálták az eltűnt 23 éves férfi holttestét, akinek a személyazonossága megegyezett az eltűnt apáéval.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. Gy. gyöngyöshalászi és T. S. abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a – jelenlegi adatok alapján – szeptember 2-án elkövetett emberölés elkövetésével.

Ellenük emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.  A két férfi kihallgatásakor vallomást tett. A bíróság szeptember 17-én elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

Egyelőre azt nem tudni, miért gyilkolhattak a gyanúsítottak, Péter Kálmán azt közölte, hogy a motiváció feltárása hosszas folyamat. Arra a kérdésre , hogy nagyobb összeg lehetett a férfinél eltűnése napján, egyelőre nem tudtak válaszolni a rendőrök.  

– Határozottan cáfolnom kell, hogy a szervezett bűnözéssel vagy az ukrán vonallal bármiféle kapcsolata lenne a gyilkosságnak. Üzletfelek közötti konfliktusról lehet szó, ennek pontos feltárása még folyamatban van – fogalmazott Péter Kálmán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában