Illegális jövedelem

2022.09.06. 17:30

Pénzmosási ügy Füzesabonyban: tagadott a férfi a bíróságon

Az előkészítő ülésen tagadta bűnösségét a férfi, tárgyalást tartanak majd az ügyben.

HEOL

Illusztráció

Hétfőn a Füzesabonyi Járásbíróság B. L. ügyében tartott előkészítő ülést.  Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivő az ügyel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy  a vádlott tagadta a terhére rótt jelentős értéket meg nem haladó értékre elkövetett pénzmosás bűntett elkövetését, több bizonyítási indítványt terjesztett elő. Erre figyelemmel a bíróság az előkészítő ülést berekesztette, az ügyben tárgyalást tartanak, melynek napját a bíróság hivatalból tűzi ki.

– A terhelt 2019-ben bankszámlát nyitott. Egy ismeretlen személy egy telefontársaság munkatársaként bemutatkozva, álnéven telefonon felvette a kapcsolatot a sértettel, akit arról tájékoztatott, hogy a telefonszámát kisorsolták egy nyereményjátékon és nyert 75 ezer forintot. Hogy a megnyert pénzösszeget át tudják utalni, a sértettnek először utalást kell teljesítenie a megadott számlaszámra a regisztráció érdekében – áll az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében.

Mint írják, a sértett két alkalommal összesen 150 ezer forintot utalt át a B. L. által megnyitott bankszámlára. Az ismeretlen személy a sértetti utalásokat követően elérhetetlenné vált. A vádlott a felvett pénzösszeget saját és családja megélhetésére fordította. B. L. az ismeretlen személy által elkövetett csalás bűncselekményének részleteivel nem volt tisztában, azonban a számlájára érkező pénzösszeget úgy szerezte meg, hogy tisztában volt azzal, az általa vezetett bankszámlára érkező pénzösszeg nem legális jövedelemből származott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában