Lelkiismeret

2022.10.24. 07:19

Elköltötte a Lőrinciben talált tárcában lévő pénzt, de a polgárőr tanácsára visszaadta

Mozgalmas időszakot élt át a közelmúltban a Lőrinciben működő polgárőrség kutyás járőre.

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

Az Országos Polgárőr Szövetség oldalán közzétett tudósítás szerint lopás miatt elfogadóparancs volt érvényben az ellen a személy ellen, aki egy délelőtti órán bement az egyik Árpád úti ingatlanba, s ott horgászbotot akart eltulajdonítani. Lakossági bejelentés érkezett az esetről a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesülethez, ahonnan Pásztor Richárd indult a helyszínre. A polgárőr nem messze onnan figyelt fel az érintett személyre, akit visszatartott az időközben értesített rendőrjárőr megérkezéséig. Az ordítozó, erőszakos férfit előállították a Hatvani rendőrkapitányságra. 

Egy másik telefonbejelentés arról tájékoztatta az ismert polgárőrt, hogy a József Attila úton egy személygépkocsiból kiesett egy pénztárca, amit egy arra járó kerékpáros felvett az útról, majd elhajtott vele. Pásztor Richárd akkor azt tanácsolta a telefonálónak, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, egyben személyleírást kért a bejelentőtől. Ennek alapján ismert rá másnap az említett kerékpárosra, aki kérdésére elmondta, hogy valóban ő találta meg a tárcát, de a benne lévő iratok alapján sem tudta, hogy ki a tulajdonosa. A polgárőr ekkor felhívta a figyelmét, hogy amennyiben visszaadja a készpénzt és iratokat tartalmazó tárcát, tulajdonosa abban az esetben nem tesz feljelentést ellene. Bár az illető a pénzt már elköltötte, ám utólag pótolta, így a polgárőr a tárcát hiánytalanul visszajuttatta a hálás tulajdonosnak. 

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség

A lelkes és fáradhatatlan polgárőr számos alkalommal részesült az országos, a megyei elnökség, illetve Lőrinci önkormányzata elismerésében. Pásztor Richárdot legutóbb dr. Túrós András, az OPSZ elnöke jutalmazta meg az ország déli határszakaszán Hérával együtt több alkalommal teljesített eredményes szolgálata elismeréseként.

Héra, a négylábú hűséges társ

Az elmaradhatatlan szolgálati társ, Héra másfél éves korában került Pásztor Richárdhoz. A jelenleg hétéves németjuhász kutyát az Országos Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképző Központjában készítették fel a közös munkára, s három alkalommal vizsgázott kiváló eredménnyel. Azóta gazdájával együtt – Madarász Zsolt r. főtörzszászlós közreműködésével – heti rendszerességgel szinten tartó képzésen vesz részt. Szolgálat után pedig jutalomjátékkal és sétával zárják a napot. Héra nemrég utódot kapott: Dzsihád nevű társa a közelmúltban tett sikeres vizsgát a dunakeszi kiképző központban. Pásztor Richárd így jelenleg két magas szinten felkészített állatot gondoz, s a lát el velük szolgálatot a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület kutyás járőreként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában