Környezetszennyezés

2022.10.19. 20:48

Borászat szennyezte az Eger-patakot, de nem tudni, melyik

A városrendészet munkatársai a rendőrséggel egyeztetve fokozott ellenőrzéseket tartanak a szüreti időszakban.

Sz. M. L.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Pénteken és szombaton az önkormányzat illetékesei a hatóságokkal együtt vizsgálták a patakszennyezést és ismét megállapítást nyert, hogy a patakba juttatott folyadék borászati tevékenység mellékterméke. Az önkormányzat levélben kereste meg Eger Város Hegyközségét azzal kapcsolatban, hogy hívják fel a Kőporos környékén működő borászatok valamint pincetulajdonosok figyelmét, hogy a szőlőfeldolgozással kapcsolatos tevékenységek végzésénél a keletkező szennyező anyagokat tilos a csapadékvíz elvezető csatornahálózatba engedni – közölte kérdéseinkre az önkormányzat.

Kiemelték, hogy az érintett területeken a városrendészet munkatársai a rendőrséggel egyeztetve fokozott ellenőrzéseket tartanak a szüreti időszakban, hogy felderítsék a szabálysértő magatartást folytató borászatokat, pincészeteket.

– Környezetünk megőrzése közös felelősségünk és arra kérjük a város borászait is, hogy tartsák be az előírásokat és ne juttassanak semmilyen szennyező anyagot a város csapadékcsatorna hálózatába – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában