Segítségnyújtás

2022.11.21. 14:19

A fagyhaláltól mentették meg a nagyrédei férfit

Gázpalackot vettek a kályhájához, mert nem volt pénze rá.

Sz. Sz. I.

Egy veszélyes helyzetbe került lakóra bukkant vasárnap délután Nagyrédén a Szent Imre Katolikus Karitász csoport, miközben meglátogatott néhány rászoruló családot, hogy átadják a tartós élelmiszercsomagot, adta hírül Huczka Kata, a csoport vezetője. 

– Egy egyedülálló férfinál kiderült, hogy nincs fűtése, és nagyon fázik. Fával nem tud tüzelni, mert rossz a kéménye. Siesta kályhája van, de sajnos a jelen anyagi helyzete nem engedi meg, hogy gázpalackot vásároljon. Ezért azonnal megkerestem a nagyrédei polgárőrség vezetőjét, Bonta Attila Bonifácot, aki rögtön a segítségünkre sietett, és Hevér István polgárőrrel egy órán belül kicserélték a régi gázpalackot, be is üzemelték a férfinál. Hálásak vagyunk a munkájukért – részletezte Huczka Kata.

Bonta Attila Bonifáctól megtudtuk, hogy a férfi házának a kéményét lezárták, mert rossz állapotban van. A nyugdíja még nem érkezett meg, ezért nem tud venni gázpalackot. A karitász csoporttal közösen vásárolt palackkal a fűtés a nyugdíj megérkezéséig átmenetileg megoldódott, tette hozzá a polgárőr vezető.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában