Tolvajok

2022.11.15. 11:11

Csokit is loptak az alkohol mellé az egri boltokból: több ügyben is vádat emelt az ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat egy fiatalkorú, illetve egy 20 éves férfi ellen.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: GUNDAM_Ai

Az üggyel kapcsolatban Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész elmondta, hogy az Egri Járási Ügyészség többszörösen minősülő lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ellen a fiatalkorú fiú ellen, aki még 2019 év végén és 2020 év elején különböző egri boltokból főként édességet tulajdonított el. Akadt azonban olyan eset is, amikor a fiatalkorú a pláza egyik ruházati boltjából akart nadrágot és pólót lopni, de a dolgozók ebben megakadályozták és a hatóság kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

Mi minősül lopásnak? 
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A lopás elkövetési tárgya az az ingó, értékkel bíró idegen dolog. Elsősorban azok tartoznak ide, amik megfoghatóak és az ember számára elérhetőek. Értékkel bíró dolog az is, ami már kereskedelmi forgalomban nem adható el, azonban máshol még hasznosítható. Ilyen lehet akár a száraz kenyér is.

– Az Egri Járási Ügyészség az elkövetővel szemben 2021 februárjában az eljárást feltételesen felfüggesztette. A határozatban megállapított határidő azonban nem telt el eredményesen, így a vádhatóság idén ősszel az eljárás folytatását rendelte el, és vádat emelt a fiatalkorú fiúval szemben.
Az ügyészség az ügyben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt - közölte a sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette: az Egri Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja azt a 20 éves férfit is, aki 2021 tavaszán pár nap leforgása alatt több egri áruházból tulajdonított el alkoholt és édességet. A férfi egy alkalommal egy benzinkút épülete elől motorolajat lovasított meg, melyet ismeretlen személynek eladott.
A vádhatóság a tolvajjal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában