Mozgásban

2023.03.22. 10:10

3 vadgázolásnál intézkedés és 13 elfogott személy a hevesi rendőrök mérlege

Az elmúlt napon nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, viszont anyagi káros igen.

HEOL

Mint ahogyan az a rendőrség honlapján olvasható, hat anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Hevesben, ebből három esetben vad elütés miatt.

A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, közülük hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja, négy főt az ellenük kiadott körözés alapján, kettő főt pedig ittas gépjárművezetés miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a vadelütésekkel kapcsolatosan az alábbiakat tanácsolja:

Vaddal történő ütközés esetén értesítsük a rendőrséget, és ha lehetőség van rá, a járművel álljunk biztonságos helyre! Kapcsoljuk be a gépkocsin az elakadásjelzőt, tegyük ki az autó mögött a szükséges távolságba a fényvisszaverő háromszöget, és vegyünk fel láthatósági mellényt!

A vadelütések megelőzése érdekében felhívják a járművezetők figyelmét, hogy különösen azokon a szakaszokon vezessenek fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel, ahol figyelmeztető tábla is jelöli, hogy állatok kerülhetnek az útra! 

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában