Városrendészet

2023.04.19. 13:55

A Durandában is akcióztak, rekordösszegű bírságot szabtak ki a gyöngyösi szemetelőkre

A gyöngyösi városrendészet évek óta kiemelt figyelmet fordít az illegális szemetelés visszaszorítására. Az elmúlt két hónapban a Harmadosztály és a Duranda városrészekben is akcióztak.

Sz. Sz. I.

Illegális szemétlerakást fedez fel a városrendészet járőre a Durandában

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Több, mint 2 millió forint bírságot szabott ki 2022-ben a gyöngyösi városrendészet a város közigazgatási területén szemetelés miatt, tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel rendészeti igazgató. Mint mondta, ez minden eddigi számot felülmúl, Gyöngyös történetében rekordösszegnek számít.

– A számokat látva bátran kijelenthető, hogy a gyöngyösi rendészet vármegyei szinten is kiemelkedő munkát végez. Tavaly köztisztasági szabálysértés miatt 47 helyszíni bírságot szabtak ki a kollégák, 14 esetben tettek feljelentést, míg a hulladéktörvény alapján 46 helyszíni bírság és 27 feljelentés született. A bírságok összege elérte a 2 millió 100 ezer forintot. A megújult városrendészet évek óta kiemelt figyelmet fordít az illegális szemetelés visszaszorítására. A járőröket a térfigyelő rendszert kezelő munkatársak is segítik, hiszen folyamatosan pásztázzák az érintett területeket. Több esetben a kamerafelvételeknek köszönhetően értek tetten vagy azonosítottak illegális szemetelőt. Ennek a folyamatos munkának köszönhetően az elmúlt időszakban belterületen jelentősen csökkent az illegálisan lerakott szemétkupacok száma – részletezte Ferenczy Dániel.

A gyöngyösi városrendészet a még hatékonyabb működés érdekében idén elindított egy átfogó ellenőrzéssorozatot. Az elmúlt két hónapban a Harmadosztály és a Duranda elnevezésű városrészekben is hajtottak végre akciót, melyek során nem csak az illegális szemétlerakást ellenőrzik, hanem minden jogellenes cselekmény esetében eljárnak, tette hozzá az igazgató. Mint arról már portálunkon is írtunk, a városrendészet 2021-ben új módszerhez folyamodott, ezzel rövid idő alatt több szemetelőt csíptek nyakon. Akkor Ferenczy Dániel elmondta, hogy a szervezetükön belül létrehozták a Zöld-kommandó elnevezésű munkacsoportot, amely kifejezetten erre a problémára fókuszál. 

– Az elgondolás három elemből áll. Egyrészt a városrendészeti felügyelőből, mezőőrből és térfigyelő kamerás kollégából álló csapatból. Ők megfelelő felkészítéssel képesek a jogszerű intézkedésre, s az okoseszközök használata is napi rutin számukra. A másik alapelem a változtatható helyű vadkamerák kihelyezése. Harmadrészt a módszer a városrendészek közti, belső terv alapján kidolgozott folyamatos információáramlásból áll – sorolta Ferenczy Dániel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában