Cipőlopás

2023.04.13. 08:15

Börtönbe mehet a többmilliós cipő tolvaja, akit Hevesből érkezett füles segített elfogni

A nyomra vezető füles Hevesből futott be, segítségével sikerült megtalálni a tolvajt.

HEOL

Hevesből érkezett a füles, amely segített megtalálni a milliókat érő cipőt

Forrás: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 35 éves lett állampolgárságú férfival szemben, aki mintegy öt héttel ezelőtt, a testvérével együtt, egy V. kerületi üzletből ellopott egy egyedi készítésű, több mint 3 millió forint értékű cipőt. - írja sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint március 4-én a vádlott és a testvére egy V. kerületi üzletben először nézelődtek, majd az eladótól a vitrinben elhelyezett lábbelik értéke felől érdeklődtek, majd távoztak. A férfiak pár perccel később azonban visszamentek, a vitrinhez léptek, ahonnan a vádlott testvére kivette az egyik egyedi készítésű, mintegy 3.300.000 forint értékű lábbelit, amit a nadrágjába rejtett. A vádlott figyeléssel, illetve takarással biztosította testvére cselekményét, majd a lopott cipővel együtt mindketten elhagyták az üzletet - írják.

A vádlott testvére az elkövetés után ismeretlen helyre távozott, utóbb azonban a lopott cipőt - a kár megtérítése érdekében - postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra, így azt a nyomozó hatóság a tulajdonosnak kiadta - tették hozzá.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 35 éves, büntetett előéletű külföldi férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van - közölte a Főügyészség.

Mint korábbi cikkünkben írtuk, Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. A cipőt a A Balázs Kicks-ből lopták el. A bolt tulajdonosa, Pachert Balázs, égre-földre kereste a különleges csukát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában