Diákoknak mesélt Bősze Balázs

2023.04.06. 14:03

Katasztrófafilmbe illett, amit a hatvani tűzoltó látott Törökországban

Bősze Balázs a török földrengés helyszínén szerzett tapasztalatairól mesélt a hatvani diákoknak.

HEOL

Bősze Balázs az előadás közben

Forrás: Hatvani HTP

Diáknapot rendezett szerdán a Hatvani Bajza József Gimnázium. Az intézmény vezetői a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságát is megkeresték és felkérték Bősze Balázs tűzoltó zászlóst, hogy tartson egy előadást a HUNOR mentőcsapattal végrehajtott törökországi mentőakcióról - számolt be róla hivatalos honlapján a vármegyei katasztrófavédelem.

Mint írták, a zászlós elfogadta a meghívást és egy videó-összeállítással szemléltette, hogy miket éltek át és hogyan telt az az egy hét a földrengés sújtotta Törökországban. A tűzoltó elmesélte a fiataloknak, hogy mikor riasztották a csapatot, négy Heves vármegyei társával azonnal indult Budapestre, ahol Magyarország hivatalos mentőcsapatának tagjai találkoztak. Elmondta, hogy már a repülőről lehetett látni a rengések pusztítását, amit pedig a leszállás után láttak, az egy katasztrófafilmbe illő jelenet volt. Mindenhol összeomlott házak voltak, rengeteg bajbajutott ember csak a hivatásos és önkéntes egységek segítségére számíthatott.

Bősze Balázs szavai szerint a magyarokat nagy szeretettel üdvözölték a bajban is, ahhoz, hogy segíteni tudjanak a helyiektől minden támogatást megkaptak. A videóban lehetett látni a romos és veszélyes helyszíneket, ahol Balázs és társai saját épségüket is kockáztatva túlélőket kerestek. A sulisok nagy érdeklődéssel hallgatták a tűzoltót, az előadás végén záporoztak a kérdések felé. A zászlós megosztotta a diákokkal, hogy ő maga négy ember mentésében vett részt és minden gyakorlásba fektetett időt, minden átfázva, fáradtan eltöltött percet kárpótolt az érzés, amikor a romok alól sikeresen megmentettek egy-egy életet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában